Gemeente doet oproep in hoofdpijndossier Feyenoord

Foto: Gemeente doet oproep in hoofdpijndossier Feyenoord

Feyenoord moet een definitief standpunt innemen in het immense stadiondossier. Pas daarna kan een vervolgstap worden gezet, zo meent de gemeente Rotterdam.

RTV Rijnmond schrijft hierover: “Eerst moet Feyenoord beslissen of ze toch een nieuw stadion willen of dat de Kuip wordt gerenoveerd. Dat besluit komt op zijn vroegst in het voorjaar. De rechtszaak over de bezwaren tegen het bestemmingsplan van Feyenoord City zou dan na de zomer kunnen plaatsvinden. Dat heeft de gemeente Rotterdam geadviseerd aan de Raad van State.”

De hoogste rechter heeft om meer informatie gevraagd omtrent het bestemmingsplan. “Een aantal bedrijven, een groep bewoners van de Veranda en supporters hebben bij de Raad van State een rechtszaak aangespannen. Ze vinden dat het bestemmingsplan niet al had mogen worden vastgesteld door de gemeenteraad. De financiering van het nieuwe stadion, de pijler van de gebiedsontwikkeling, is op geen enkel moment rond geweest. Ze verwachten ook niet dat dit de komende tijd nog zal lukken”, zo luidt de kritiek.

Onbegrip

De bezwaarmakers vinden het ‘vreemd’ dat men om uitstel vraagt, terwijl er aanvankelijk juist haast geboden was. Zij vinden dat het bestemmingsplan ingetrokken moet worden en rekenen hierbij op de steun van de Raad van State. Naar verwachting zal Feyenoord zelf nog een informatiebrief sturen over de voortgang van het proces, maar er is nog een zogeheten ‘herijkingsproces’ gaande.

Feyenoord was aanvankelijk groot voorstander van Feyenoord City. De enorm stijgende bouwkosten hebben echter een rem op het project gezet, waardoor de club nu gaat onderzoeken welke optie de beste is. Ook renovatie van De Kuip ligt nu dus weer op tafel. 

Feyenoord alsnog landskampioen? De odd is 26.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Wat gaat er gebeuren?

  • Er komt een nieuw stadion
  • Ze gaan De Kuip verbouwen
  • Helemaal niets
154+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie