Schreuder wijst naar Lang: “Het gaat om het team”

Foto: Schreuder wijst naar Lang: “Het gaat om het team”

Alfred Schreuder speelde donderdagavond pijnlijk met 0-0 gelijk tegen Union Sint-Gillis. De oefenmeester kreeg na afloop veel kritiek op het wisselen van Noa Lang, maar de trainer was zich van geen kwaad bewust.

Hoewel Lang gedurende de eerste 45 minuten allerminst zijn beste wedstrijd in de clubkleuren van Club Brugge speelde, was hij met zijn creativiteit wel het meest dreigend voor zijn ploeg. Desondanks besloot Schreuder in de rust in te grijpen en Lang het nieuws mede te delen dat hij na rust niet meer op het veld verscheen.

Schreuder vond het een begrijpelijk besluit. “Het gaat om het team. En het team is belangrijker dan een individuele speler. Ik vond dat ik deze keuze moest maken. Ik heb gemerkt dat Noa nog niet topfit is, terwijl andere jongens alles hebben getraind en gespeeld. Ik kan er niks aan doen dat hij niet fit was”, liet hij op de persconferentie weten. “Het gaat niet om Lang, maar om het elftal.”

Door het doelpuntloze gelijkspel blijft Union Sint-Gillis verrassend bovenaan staan in de Belgische competitie. De koploper heeft vooralsnog 54 punten binnen, waardoor Club Brugge tegen een achterstand van maar liefst negen punten aankijkt. Bovendien heeft Club Brugge achtervolgers Antwerp en Anderlecht in zijn nek hijgen.

Komst Schreuder

Schreuder kwam deze winter bij Club Brugge binnen. De oefenmeester werkte de laatste anderhalf jaar voor Barcelona, waar hij als assistent van Ronald Koeman de lijnen uitzette. Na zijn ontslag kreeg hij verschillende aanbiedingen, maar uiteindelijk besloot hij voor het hoofdtrainerschap in België te kiezen.

Wint Club Brugge van Kortrijk? Grijp 1.65 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Heeft Schreuder gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
57+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie