Arnesen geeft duidelijk Feyenoord-transfersignaal

Foto: Arnesen geeft duidelijk Feyenoord-transfersignaal

Feyenoord haalde deze maand al meerdere versterkingen binnen, maar het belangrijkste speerpunt blijft toch nog altijd de eigen jeugd. Dat vertelt directeur Frank Arnesen in een groot interview met Voetbal International.

Het feit dat het aantal buitenlandse spelers bij Feyenoord de laatste jaren flink is toegenomen, doet daar volgens de Deen niets aan af. “Een bepaalde verhouding van Nederlandse/buitenlandse spelers in de selectie van Feyenoord 1 is geen onderdeel van het beleid of doel op zich. Feyenoord heeft voornamelijk het beleid zoveel mogelijk jeugdspelers af te leveren bij het eerste elftal – op dit moment is bijna de helft van de basiself eigen kweek.”

“Daarbij kijken we ook of het af en toe mogelijk is de selectie aan te vullen met een jong talent uit het buitenland, van wie we het gevoel hebben dat hij zich bij Feyenoord door kan ontwikkelen tot basisspeler en met wie we net als met de eigen jeugdspelers nog meer waarde kunnen creëren. In de Feyenoord Academy zijn vrijwel alle spelers van Nederlandse komaf, op één uitzondering na”, gaat Arnesen verder.

Transferbeleid

“Over het algemeen zie je dat spelers overal duurder zijn geworden, ook in de Eredivisie. Het is sterk afhankelijk van je financiële mogelijkheden hoe moeilijk het (geworden) is (Nederlandse) spelers te kopen. Of een Nederlandse speler duurder is dan een buitenlandse speler van gelijkwaardige kwaliteit, vind ik moeilijk te zeggen. Het is lastig te vergelijken, omdat elke situatie min of meer uniek is. De prijs is afhankelijk van heel veel factoren, waaronder de club/het land waar ze op dat moment spelen, hoeveel clubs interesse hebben, de looptijd van het contract, et cetera”, aldus de Feyenoord-directeur tot slot.

Zie je Feyenoord de Conference League pakken? Verdien 15x je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Feyenoord moet meer spelers van buitenaf kopen om de selectie te versterken

  • Eens
  • Oneens
406+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie