Slot prijst Feyenoord: “Maar weinig clubs gelukt”

Foto: Slot prijst Feyenoord: “Maar weinig clubs gelukt”

Feyenoord heeft zondagmiddag een 1-4 zege behaald ten koste van NEC. Trainer Arne Slot was zeer content met de uitslag in Nijmegen, maar dat schrijft hij vooral toe aan de tweede helft.

Slot vond de eerste helft van Feyenoord zelfs ‘heel slecht’. “Ik was wel heel bij met het aantal kansen dat we creëerden tegen NEC, ook de eerste helft al. Want dat is niet heel veel ploegen gegeven, omdat ze met zijn allen zo laag staan te verdedigen”, zo laat de trainer weten aan ESPN. “Maar ik was heel ontevreden over het aantal counterkansen dat we weggaven. Dat hebben de tweede helft beter gedaan.”

De oefenmeester wijst erop dat de omschakeling van de tegenstander altijd het grote gevaar vormt. “We hadden voldoende mensen achter de bal, maar ze waren wel een aantal keren heel dreigend weg. Ze hebben ook vaak de juiste keuze gemaakt, maar niet constant. En die paar mindere keuzes leverden, helaas voor ons, gelijk kansen voor de tegenstander op.”

Over de tweede helft was Slot wél tevreden. “Echt uitstekend”, zo omschreef hij deze helft. “Daar geef je volgens mij niks meer weg en heb je volgens mij nog legio kansen gecreëerd. (…) Dat wij in staat zijn om zoveel kansen te creëren tegen NEC. Dat is nog maar weinig clubs gelukt. Als je dan zo dominant bent en zoveel kansen creëert, dat is ons ook lang niet altijd gelukt tegen zo’n defensieve tegenstander.”

Blessure Geertruida

Lutsharel Geertruida begon de middag als rechtsback, maar de vervanger van Marcus Holmgren Pedersen viel geblesseerd uit. Slot: “Ik weet niet hoe ernstig het is, maar het is wel een domper dat hij uitvalt. Als het gaat om spelers die gewend zijn om te spelen in de Eredivisie, hebben we in principe maar vijf verdedigers. Een van die jongens is nu ziek. Dat betekent dat je nu ook moet gaan schuiven.”

Feyenoord Conference League-winnaar? De odd is 15.00!

Eens met zijn analyse?

  • Ja
  • Nee
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie