Frank Wormuth nieuwe trainer FC Groningen

Foto: Frank Wormuth nieuwe trainer FC Groningen

Oefenmeester Frank Wormuth maakt na het huidige voetbalseizoen de overstap van het Erve Asito van Heracles Almelo naar het Hitachi Capital Mobility Stadion van FC Groningen. Dat weet Voetbal International op zaterdagavond te melden.

Volgens het blad is de deal bijna beklonken: “Omdat de Eredivisie volgende week stil ligt als gevolg van een interlandperiode, hebben club en trainer dan de gelegenheid om definitief spijkers met koppen te slaan.”

Wormuth beschikt over een aflopend contract in Almelo, dat de Heraclieden graag wilden verlengen. De Duitser zag daar echter van af omdat hij een nieuw avontuur aan wil gaan. “Omdat mijn contract afloopt, heb ik tijdens de feestdagen goed nagedacht over mijn keuze”, vertelde hij op de clubsite van zijn werkgever. “Die keuze was moeilijk, omdat ik goede dingen ga verlaten. Maar ik kan nu nog een keer een andere uitdaging aangaan, dus sla ik een andere weg in.”

Geen verrassing

“Dat FC Groningen is uitgekomen bij Wormuth is bepaald geen verrassing”, stelt VI. “Het was de huidige td van FC Groningen, Mark-Jan Fledderus, die Wormuth in 2018 aanstelde bij Heracles. FC Groningen maakte eind vorig jaar bekend dat het na dit seizoen afscheid neemt van zittend trainer Danny Buijs.”

Fledderus liet weten: “Wij zijn als directie tot de conclusie gekomen dat we geen contractverlenging aangaan. Danny heeft als hoofdtrainer tot nu toe goed gepresteerd bij FC Groningen en daarvoor verdient hij absoluut de complimenten. We zijn er met elkaar van overtuigd dat we ook dit seizoen goed en succesvol kunnen afmaken. Daar gaan we met elkaar keihard aan werken.”

Verdien 1.72 keer je inleg als Heracles van Go Ahead Eagles wint!

Goede keuze?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
299+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie