Vitesse hard onderuit na rood Openda

Loïs Openda heeft Vitesse dit seizoen al veel moois gebracht, maar op zaterdagavond benadeelde de Belgische topschutter zijn werkgever tegen FC Groningen. Al in de eerste helft kreeg hij een rode kaart, waarna het uiteindelijk 1-3 werd…

Riechedly Bazoer en Danilho Doekhi waren twijfelgevallen bij de Arnhemmers voor het Eredivisie-duel met de Trots van het Noorden. Doekhi haalde de wedstrijd wél en begon in de basis, waar het transfertarget van Feyenoord, PSV en een hele hoop andere clubs verstek moest laten gaan.

Na iets meer dan een half uurtje spelen toonde Openda zich van zijn domste kant. De man die dit seizoen al elf doelpunten maakte voor Vitesse plantte zijn ellenboog in de ribbenkast van Mike te Wierik. Scheidsrechter Dennis Higler zag dit incident aanvankelijk over het hoofd, maar werd tot de orde geroepen door de VAR van dienst. Na kort overleg trok de leidsman dan toch een rode prent, waarna de spits plaatsnam op de tribune van het GelreDome.

Een paar minuten later werd het allemaal nog wat erger voor de thuisploeg, want uit een vrije trap van Tomas Suslov kopte Jörgen Strand Larsen de bal tegen de touwen. Vlak daarna kreeg Thomas Buitink een goede schietkans, maar hij maakte het doelverdediger Peter Leeuwenburgh niet moeilijk.

De tweede helft begon behoorlijk tam, maar halverwege het tweede bedrijf kwam Groningen op 0-2: Michael de Leeuw liep juichend weg, maar de herhaling bewees dat Eli Dasa een eigen doelpunt gemaakt had. En na de 0-3 van Daniël van Kaam was de wedstrijd wel gespeeld, al tekende Dominik Oroz nog voor de 1-3 na een fout van Leeuwenburgh.

Scoreverloop: 0-1 (39′) J.S. Larsen, 0-2 (67′) D. Dasa (eigen doelpunt), 0-3 (71′) D. van Kaam, 1-3 (76′) D. Oroz

Verdien liefst 34 keer je inleg als Vitesse de Conference League wint!