Odgaard schiet RKC in verlenging langs ADO

RKC Waalwijk heeft zich dinsdagavond als eerste club geplaatst voor de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De eredivisionist rekende pas na verlenging af met ADO Den Haag: 4-2.

RKC was in het eerste kwartier de bovenliggende ploeg. Het elftal van Joseph Oosting zocht naar een gaatje in de Haagse defensie en in de achttiende minuut kreeg het loon naar werken. Roy Kuijpers werkte op aangeven van Lennard Daneels en een goede individuele actie de 1-0 tegen de touwen.

Nog voor rust kantelde het bekerduel in het voordeel van ADO. Met enig fortuin wist de eerstedivisionist langszij te komen: Boy Kemper zag zijn kopbal uit een hoekschop via de paal en het lichaam van doelman Issam El Maach tegen de touwen eindigen. Vlak voor de theepauze werd het zelfs 1-2 dankzij spits Thomas Verheydt, die een voorzet van Sem Steijn tot doelpunt promoveerde.

RKC was niet van plan om zich uit te laten schakelen door ADO. In de tweede helft ging de ploeg uit Waalwijk op zoek naar de gelijkmaker en dat resulteerde een kwartier voor tijd in een schitterende gelijkmaker. Aanvaller Jens Odgaard verraste doelman Luuk Koopmans middels een heerlijke uithaal en daarmee wist hij een verlenging uit het vuur te slepen.

In de slotfase van de eerste verlenging viel de 3-2. Odgaard liet zich andermaal gelden door de bal snoeihard in het Haagse doel te jagen.

Scoreverloop: 1-0 (18′) Roy Kuijpers, 1-1 (26′) Issam El Maach (eigen doelpunt), 1-2 (41′) Thomas Verheydt, 2-2 (75′) Jens Odgaard. 3-2 (105′) Jens Odgaard, 4-2 (116′) Jens Odgaard

Wedden op bekerduels? Waag je gok via bet365!