Jahanbakhsh wekt verbazing: “Hij juicht gewoon”

Foto: Jahanbakhsh wekt verbazing: “Hij juicht gewoon”

Alireza Jahanbakhsh ligt zwaar onder vuur na de verloren thuiswedstrijd tegen Vitesse (0-1). Aanvallend mislukte er opnieuw een heleboel, maar toch mocht de Iraanse aanvaller van Feyenoord één keer juichen. Tot verbazing van Kenneth Perez…

De Deense voetbalanalist zag Jahanbakhsh bij een 0-0 stand een schot van Thomas Buitink blokken. De Feyenoorder vierde zijn goede ingreep met een gebalde vuist. “Hij juicht gewoon voor een blok. Dat vind ik toch wel opvallend”, reageert de verbaasde Perez in Dit was het Weekend.

Collega-analist Marciano Vink wijst erop dat spelers zonder vorm moed putten uit ‘de kleine dingetjes’. “Maar dit doen verdedigers”, haakt Perez in. “Laten we stellen: dit zegt wel iets over de positie waarin hij verkeert. Hij maakte bij AZ zo’n zeventien goals per seizoen en nu blijft het bij een blok.”

Vorm ontbreekt

Perez benadrukt dat de kwaliteiten van Jahanbakhsh niet ter discussie staan. “Maar wat hij nu aan het doen is, lijkt nergens op. Als je zó op zoek naar de goal gaat, dan komt die niet. Je moet het een beetje loslaten en je focussen op andere dingen. Dan komt de goal misschien.”

Vink denkt dat Jahanbakhsh niet eerlijk is over diens gevoelens op dit moment. “Hij zegt vertrouwen te hebben in zijn eigen kwaliteiten en maakt zich niet druk. Dat moet je ook zeggen, maar hij kan ook erkennen dat het niet loopt zoals hij misschien in gedachten had. Hij staat er op dit moment gewoon niet goed voor.”

Wedden op Feyenoord? Waag je voorspelling via bet365!

Gaat Jahanbaksh slagen bij Feyenoord?

  • Ja
  • Nee
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie