Slot legt vinger op pijnlijke Feyenoord-plek

Foto: Slot legt vinger op pijnlijke Feyenoord-plek

Feyenoord kwam niet lekker uit de winterstop. De Rotterdammers verloren in eigen huis van Vitesse (0-1) en na afloop was trainer Arne Slot vanzelfsprekend niet tevreden met het spel van zijn ploeg. 

Slot zag dat zijn ploeg het lastig had tegen de Arnhemmers. Tijdens de persconferentie na afloop ging de trainer in gesprek met RTV Rijnmond dieper in op het spel van de Rotterdammers. Feyenoord had wel degelijk het veldoverwicht tegen de nummer vier van de Eredivisie, maar het lukte de ploeg van Slot niet om uitgespeelde kansen te creëren. 

Feyenoord 

Voor Slot is het duidelijk waarom. “Ik heb een simpele en een iets langere verklaring”, begint Slot zijn relaas. “Wij hebben nu voor de tweede keer van Vitesse verloren, twee keer nadat we grote persoonlijke fouten maken. En als je een langere verklaring wil, zie je dat we best veel moeite hebben met een tegenstander die met veel mensen laag verdedigt.”

Als de tegenstander niet ver vooruit verdedigt, ervaart Slot dat zijn ploeg in de problemen komt. “Dan zijn we afhankelijk van een individuele actie of een standaardsituatie. Het lukt ons vrij moeilijk om tot heel veel uitgespeelde kansen te komen. Tegen een goede ploeg als Vitesse, die de zaken verdedigend heel goed op orde heeft, is het ook vandaag niet gelukt om veel te creëren.”

Dat de trainer ontevreden was over de inbreng van buitenspelers Reiss Nelson en Alireza Jahanbakhsh is een gegeven. Het waren echter niet alleen de buitenspelers die door de mand vielen. Slot: “Maar ik vind het makkelijk om alleen naar de buitenspelers te wijzen, want ik vond dat het hele team niet heel goed was aan de bal. Vaak zie je dan ook dat de buitenspelers en spits daar het meest last van hebben. Het is een combinatie van factoren.”

Feyenoord winnaar Conference League? Jij winnaar van 15x je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Terechte kritiek van Slot?

  • Ja
  • Nee
  • Geen mening
289+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie