Frenkie vergeleken met winegum: “Kleine versie van zichzelf”

Foto: Frenkie vergeleken met winegum: “Kleine versie van zichzelf”

Barcelona ging woensdagavond met 2-3 onderuit tegen Real Madrid. Hoewel de Spaanse kranten positieve onderdelen zagen, waren ze wederom minder te spreken over het spel van Frenkie de Jong.

De Nederlander kwam in de zomer van 2019 naar Barcelona, maar behaalde vooralsnog niet het niveau dat hij bij Ajax liet zien. Waar hij in Amsterdam de bal opeiste en vanuit de verdediging voor de juiste opbouw zorgde, lukt het in Spanje maar niet om hetzelfde te bereiken. Het zorgt al maandenlang voor een stortvloed aan kritiek aan zijn adres.

In het duel om de Supercup tegen Real Madrid was De Jong opnieuw onzichtbaar, zo lieten verschillende kranten donderdagochtend weten. “De Nederlander was vanavond zachter dan een winegum”, zo merkte Marca op, waarna La Vanguardia eveneens kritiek uitte op De Jong. “Hij is nog steeds de kleine versie van zichzelf.”

Nieuwe rol

Positioneel heeft De Jong bij Barcelona een andere rol dan hij ooit bij Ajax had. De Oranje-international kreeg van Erik ten Hag ooit de taak om zich tijdens de opbouw te laten inzakken en de bal op te eisen, om vervolgens te bepalen via welke kant van het veld de aanval vorm kreeg. Het zorgde ervoor dat De Jong in zijn kracht kwam te spelen.

Barcelona verwacht ook onder Xavi dat De Jong meer als een aanvallende middenvelder zijn werk doet, aangezien Sergio Busquets op zijn positie staat. De Jong komt daardoor niet alleen veel meer in de drukte te spelen, maar moet bovendien meer doelpunten maken. Dat is echter niet zijn grootste kwaliteit. De komende maanden moeten daarom uitwijzen of beide partijen met elkaar verder willen.

Wint Barcelona alsnog het landskampioenschap? Profiteer van een odd van 41!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Past Frenkie de Jong bij Barcelona?

  • Ja, ik vind van wel
  • Nee, zeker niet
92+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie