Locadia maakt zinderende transfer naar Bundesliga

Foto: Locadia maakt zinderende transfer naar Bundesliga

Jürgen Locadia maakt een transfer naar de Bundesliga. De Nederlander heeft een contract getekend bij VfL Bochum dat hem transfervrij overneemt van Brighton, zo melden de Duitsers op de clubwebsite.

De aanvaller maakte in de zomer van 2012 zijn debuut voor PSV en beleefde vervolgens een aantal sterke seizoenen. In 2018 besloot Locadia dat het tijd was voor een nieuwe stap en maakte hij een overstap naar Engeland, maar dat bleek geen gelukkige keuze te zijn. Locadia kwam amper aan spelen toe en moest voornamelijk op de reservebank plaatsnemen.

De Premier League-club zag eveneens dat de centrumspits speeltijd moest krijgen en besloot hem te verhuren. In de jaren die volgden kwam hij uit voor TSG Hoffenheim en Cincinnati waar Jaap Stam de hoofdtrainer was. Ook bij die clubs lukte het Locadia echter niet om definitief aan te haken, waardoor hij afgelopen zomer weer terugkeerde naar Brighton.

Komst naar Bochum

De situatie was echter onhoudbaar, waardoor beide partijen besloten dat het beter was dat Locadia zou vertrekken. Brighton wilde aan een transfer meewerken en bood de Nederlander de mogelijkheid om gratis een nieuwe club te zoeken. Met Bochum treft hij een promovendus waar hij zich het komende half jaar kan bewijzen, waarna de club in de zomer verder kijkt.

“Ik ben blij dat deze transfer naar VfL van de grond is gekomen”, zo benadrukt Locadia tijdens de presentatie. “Ik ben benieuwd naar mijn nieuwe teamgenoten en ik kijk ernaar uit om weer in de Bundesliga te kunnen spelen. De laatste tijd heb ik niet veel gespeeld. Natuurlijk hoop ik dat dit hier gaat veranderen.” Bochum bezet voorlopig de twaalfde plaats in de competitie.

Wint Bochum van Wolfsburg? Pak 3.30 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat Locadia slagen bij Bochum?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
59+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie