‘Schreuder drukt meteen stempel bij Club’

Foto: ‘Schreuder drukt meteen stempel bij Club’

Bij Club Brugge is het Alfred Schreuder-tijdperk woensdag officieus van start gegaan. Op trainingskamp in Marbella werkte de landskampioen immers een oefenmatch af tegen het Duitse Karlsruher SC. Het resultaat (0-0) was niet top, maar de nieuwe trainer voerde wel meteen enkele duidelijke accenten door. 

Na zo’n doordeweekse oefenpot kunnen uiteraard geen grote conclusies getrokken worden. Het feit dat Schreuder in elke helft voor een compleet andere ploeg koos, is veelzeggend over de waarde van zo’n duel. Maar er waren toch meteen een aantal veranderingen merkbaar. Zo is Schreuder duidelijk een trainer die van balbezit en combinatievoetbal wil uitgaan. 

Bij Het Laatste Nieuws viel het bijvoorbeeld op dat er amper lange ballen werden getrapt. Iets wat in de laatste maanden onder Philippe Clement wel vaak het geval was. Overigens speelde Schreuder telkens met een echte diepe spits. In de eerste helft met Daniel Pérez, na de pauze kreeg Bas Dost zijn kans. Bovendien werd de spits omringd door twee flankaanvallers met daarachter een echte nummer 10. Dus geen 4-2-2-2 of 4-3-3 met ‘valse spits’ meer. 

Spelersgroep overtuigd

Of de nieuwe aanpak van Schreuder zijn vruchten zal afwerpen, wordt voorlopig afwachten. Maar de spelersgroep lijkt er in ieder geval al voor gewonnen. “Het is duidelijk dat de nieuwe trainer heel graag dominant wil spelen, de bal in het team houden en de andere ploeg het voetballen wil beletten door hoog druk te zetten. Dat past wel bij deze spelersgroep”, reageerde doelman Simon Mignolet bij Sporza

Hervat Club Brugge de competitie met een zege? Verdien €125 bij een inzet van €100!

Veel vertrouwen in Schreuder bij Club Brugge?

  • Zeker wel
  • Heb mijn twijfels
177+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie