Koopmeiners: “Wij zijn de grootste dupe geweest”

Foto: Koopmeiners: “Wij zijn de grootste dupe geweest”

Teun Koopmeiners transfereerde in de zomer van AZ naar Atalanta Bergamo, maar dat gebeurde op een minder amicale manier dan hij had gewild. De middenvelder is teleurgesteld in zijn oude werkgever, die het onderste uit de kan poogde te halen…

In een uitgebreid interview met De Telegraaf vertelt de international van het Nederlands elftal: “Ik had op meer krediet en medewerking van de club gerekend, meer gehoopt op de morele factor.” Desondanks ging hij niet in protest: “Dan is het logisch dat ik dacht: hey, gun mij die transfer net effe ietsie meer. Zij wisten ook hoe graag ik de stap wilde maken.”

Het was een ‘ordinaire geldkwestie’: “Ik kon me écht wel in AZ verplaatsen, daar niet van. Corona heeft een enorme impact gehad op de club, op het hele voetbal. Spelers werden minder waard, ik ook. AZ heeft lang niet zoveel voor mij gekregen dan ze in het pre-coronatijdperk zouden hebben gekregen. Maar ík heb helemaal niks gekregen! Dát zou in niet-coronatijden ook niet zijn gebeurd. Ik, maar ook mijn management, hebben niet meegedeeld in de transfer, wat vrij gebruikelijk is. Wij zijn de grootste dupe geweest van de transfersom.”

Tranen

Na afloop van Heerenveen-AZ op 29 augustus kwam álles eruit: in tranen verliet Koopmeiners het veld van het Abe Lenstra Stadion: “De deal was die avond voor Heerenveen rondgekomen, ik had tot diep in de nacht lopen bellen. Daar zaten een hoop boze telefoontjes bij. Vergeet niet dat de transfer al de hele zomer speelde, de onzekerheid over of het al dan niet zou doorgaan was killing. Maar uiteindelijk was mijn jongensdroom in vervulling gegaan. De emotie was een gevolg van vermoeidheid en opluchting. Alles gleed op dat moment van mij af.”

Verdien 1.80 keer je inleg als Atalanta in de top drie van de Serie A eindigt!

Lullig van AZ?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
124+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie