Vitesse raakt brein achter succes per direct kwijt

Foto: Vitesse raakt brein achter succes per direct kwijt

Johannes Spors vertrekt per direct bij Vitesse. Enkele weken voor de winterse transferwindow is de technisch directeur ingegaan op een aanbieding van Serie A-club Genoa, waar hij een meerjarig contract tekent.

Spors was ruim anderhalf jaar werkzaam in deze functie. In juni verlengde hij zijn contract nog tot medio 2024, maar desondanks is besloten om uit elkaar te gaan. “Het is niet makkelijk om Vitesse te verlaten, maar voor mij is het een prachtige uitdaging om in de Serie A aan de slag te gaan”, zo laat de technisch directeur weten op de officiële website van de Arnhemmers.

De Duitse bestuurder vervolgt: “Dat neemt niet weg dat Vitesse een schitterende club is, waar ik een zeer mooie tijd heb beleefd. De club heeft een duidelijke visie, strategie en speelwijze ontwikkeld en staat dankzij dit seizoen op de kaart in Europa. Hoewel ik geen deel meer zal uitmaken van het project van Vitesse, heb ik er alle vertrouwen in dat de toekomst van de club er rooskleurig uitziet.”

Algemeen directeur Pascal van Wijk zegt ‘zeer prettig samengewerkt’ te hebben met Spors. “Wij gunnen hem deze kans, maar vinden het tegelijkertijd jammer dat hij vertrekt. Ook de timing is niet ideaal, maar we zullen ons direct gaan focussen op het aantrekken van een waardige vervanger. Voor nu bedanken wij Johannes voor zijn inzet, toewijding en vakmanschap.”

Fraaie prestaties

In april 2020 werd Spors aangesteld als nieuwe technisch directeur. In zijn eerste seizoen eindigde de club als vierde in de Eredivisie en werd de bekerfinale bereikt, waar het in de Conference League een goede groepsfase wist neer te zetten.

Marcel Klos, de assistent van Spors, zal de honneurs voorlopig waarnemen op technisch gebied. Vitesse buigt zich tot die tijd over de permanente oplossing.

Wint Vitesse van Heracles? Win 1.72 keer je inleg bij bet365!

Neemt hij de juiste beslissing?

  • Ja
  • Nee
35+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie