Breuk voor Fraser? “Sta wel voor een dilemma”

Foto: Breuk voor Fraser? “Sta wel voor een dilemma”

Het is bijzonder onrustig bij Sparta Rotterdam. De club staat zestiende in de Eredivisie en technisch directeur Henk van Stee dreigt met een vertrek nu hij al dagen niet meer op de club is verschenen, maar wat doet Henk Fraser?

Van Stee is daags na de thuisnederlaag tegen Ajax (0-1) boos weggelopen uit Het Kasteel. De technisch directeur zou ontevreden zijn over de financiële aanpak van algemeen directeur Manfred Laros, die te weinig risico zou willen nemen. Inmiddels lijkt er een breuk aanstaande op directieniveau. De vraag is nu wat Fraser doet in dat geval.

“Daar moet ik dan wel goed over nadenken”, zo laat Fraser weten aan RTV Rijnmond. “Ik ben naar Sparta gekomen op basis van de ideeën van Henk. Kan dat als hij vertrekt? Als het zover komt, moet ik kiezen tussen twee partijen. Ben je loyaal aan het plan of is de loyaliteit richting de spelersgroep groter? Ik sta wel voor een dilemma als het misgaat, maar dat is het slechtste scenario.”

Wijntje

Fraser verwacht dat de directeuren elkaar weer vinden. “Soms sta je weleens tegenover elkaar als trainer, als technisch directeur of als algemeen directeur. Soms is de één licht geprikkeld, dan drink je een wijntje en komt het goed. Dat is ook tussen Van Stee en mij gebeurd. Dat is normaal in de sport. Ik ga ervanuit dat het opgelost wordt.”

De Sparta-trainer richt zich ‘gewoon’ op het competitieduel met AZ van zondag. Volgens Fraser zijn de spelers ‘vooral bezig’ met dat duel. “Natuurlijk krijgen ze wat mee, maar de focus ligt op het spelen van wedstrijden. Bij mij ook. Daar ben ik voor aangesteld.”

Odds bij bet365: winst AZ 1.44, gelijkspel 4.75, winst Sparta 7.00

Moet hij Sparta trouw blijven als Van Stee vertrekt?

  • Ja
  • Nee
70+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie