Feyenoord morst dure punten in lege Grolsch Veste

Feyenoord heeft zondag averij opgelopen in de Eredivisie. De Rotterdammers slaagden er niet in om zich in een matige wedstrijd te ontdoen van FC Twente: 0-0.

Twente en Feyenoord vochten in het verleden prachtige wedstrijden uit, maar in de lege Grolsch Veste lukte dat deze keer niet. In de eerste helft noteerden beide ploegen samen nog geen handvol hoopgevende kansen. Het eerste moment kwam op naam van Ramiz Zerrouki, die Ofir Marciano aan het werk zette. Kort voor rust kopte Ricky van Wolfswinkel de bal naast namens de thuisploeg.

Feyenoord stelde daar voor rust een aantal kansrijke moemnten tegenover. Fredrik Aursnes was het dichtst bij een doelpunt voor de bezoekers, maar de Duitse doelman Lars Unnerstall wist de Noorse knal onschadelijk te maken. Verder bleef het namens de ploeg van trainer Arne Slot beperkt tot een aantal minder gevaarlijke schoten van afstand.

Brilstand

De 0-0 stand bleef lang op het scorebord staan. Rond het uur kreeg Feyenoord wel twee serieuze mogelijkheden om de score te openen. Aursnes kreeg in de 58ste minuut opnieuw de ruimte om uit te halen, maar opnieuw wist Unnerstall zijn inzet te pareren. Kort daarna schoot Bryan Linssen de bal ongecontroleerd naast na goed storen van Guus Til op Wout Brama.

Feyenoord kwam na rust iets makkelijker aan voetballen toe. Diezelfde Linssen kreeg nogmaals de kans om de score te openen, maar ditmaal kopte hij de bal in het zijnet. Voor Slot was dit aanleiding om zijn supersub Cyriel Dessers te brengen, maar opnieuw handelde Unnerstall goed namens de thuisploeg en dat kunstje herhaalde zich kort daarna nog tweemaal. Daardoor bleef het 0-0.

Wedden op Feyenoord-duels? Maak een bet365-account aan en win!