‘Xavi Simons zeer ontevreden bij PSG’

Foto: ‘Xavi Simons zeer ontevreden bij PSG’

Xavi Simons is zeer ontevreden bij Paris Saint-Germain. De achttienjarige middenvelder uit Nederland zou zich beklagen over een gebrek aan speeltijd en perspectief, net als een aantal andere talenten.

PSG haalde afgelopen zomer veel grote namen naar Parijs. Coach Mauricio Pochettino doet logischerwijs een beroep op die spelers, maar ondertussen dreigen de eigen talenten onder te sneeuwen. Volgens Le Parisien is Simons zeer ontevreden nu hij nauwelijks speelminuten mag maken en het perspectief ook somber is.

Simons is niet de enige jonge PSG-speler met dergelijke kritiek. Ook de Fransman Édouard Michut (18) werd na de voorbereiding teruggezet naar de Onder 19-ploeg. Het medium weet dat Junio Dina Ebimbe, El Chadaille Bitshiabu en Ismaël Gharbi zich eveneens beklagen.

Grote kloof

Juist op die leeftijd moeten spelers ervaring op gaan doen op het hoogste niveau. PSG biedt die kans echter niet door de brede selectie vol sterspelers, terwijl er geen tweede team is. Spelers als Xavi Simons blijven daardoor in het hoogste jeugdteam hangen.

Eén van de ouders laat weten: “Spelers trekken op steeds jongere leeftijd naar Paris Saint-Germain, maar de families van de jonge spelers stellen veel vragen over de toekomst. Ze hebben niets gehoord over een plan van PSG, terwijl buitenlandse clubs al met aanlokkelijke projecten langs zijn gekomen.”

Verschillende spelers overwegen PSG daarom te verlaten. Ook Simons zou de club kunnen verlaten. De middenvelder heeft een aflopend contract en zou kunnen rekenen op hernieuwde interesse van FC Barcelona, waar hij al eerder speelde.

Wint PSG de CL? Win zeven keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Terecht?

  • Ja
  • Nee
80+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie