Cambuur wint bij NEC en klimt naar vierde plek

Vorig seizoen stonden NEC en SC Cambuur nog in de Keuken Kampioen Divisie tegenover elkaar, maar op dit moment bivakkeren beide clubs in het linkerrijtje van de Eredivisie. De formatie uit Leeuwarden bleek het sterkst: 2-3.

NEC en Cambuur wisten vooraf dat zij goede zaken konden doen op de ranglijst. De bezoekers uit Leeuwarden zouden bij winst een voorlopige vierde plek bezetten, waar de Nijmegenaren bij een driepunter naar plek vijf zouden klimmen. Winst zou bovendien betekenen dat de magische grens van 34 punten al voor de winterstop concreet in het vizier komt.

De belangen waren dus duidelijk in De Goffert. NEC begon het meest voortvarend en zette doelman Sonny Stevens meteen een aantal keer aan het werk, maar de openingstreffer viel aan de andere kant. De Nijmeegse defensie slaagde er niet in om de bal weg te werken uit het strafschopgebied en daardoor kon Jamie Jacobs de 0-1 tegen de touwen werken.

NEC buigt het om

Nog voor rust leidde NEC met 2-1. De ploeg van Rogier Meijer bleef goed voetballen en dat resulteerde in twee prima doelpunten. Doelman Stevens maakte nog een aantal Nijmeegse schoten onschadelijk, maar kon niet voorkomen dat Edgar Barreto vanuit een hoekschop van Lasse Schöne de 1-1 binnen knikte. Ali Akman ontsnapte aan buitenspel en tikte de bal op het juiste moment achter de goalie van de bezoekers.

Cambuur slaat terug

In de tweede helft toonde ook Cambuur veerkracht. De formatie van Henk de Jong wist op bijna identieke wijze een 2-1 achterstand om te buigen in een 2-3 voorsprong. Doelman Mattijs Branderhorst maakte twee schoten van afstand onschadelijk, maar werd beide keren in de rebound geklopt. Eerst tikte Roberts Uldrikis raak na een gepareerde vrije trap, die overigens wel van richting werd veranderd.

In de 66ste minuut maakte Cambuur ook de derde goal van de avond. Ditmaal redde Branderhorst op een knal van Michael Breij, maar reageerde een speler van de tegenstander alerter dan de NEC-defensie: Alex Bangura werkte de 2-3 binnen. Ondanks het slotoffensief van NEC bleef het bij die stand en dus mag Cambuur zich voorlopig de nummer vier van Nederland noemen.

Scoreverloop: 0-1 (17′) Jamie Jacobs, 1-1 (31′) Edgar Barreto, 2-1 (36′) Ali Akman, 2-2 (52′) Roberts Uldrikis, 2-3 (66′) Alex Bangura

Wedden op Eredivisie-duels? Maak een bet365-account aan en win!

Gaat Cambuur bij de eerste zeven eindigen?