Officieel: Cuco Martina terug in de Eredivisie

Foto: Officieel: Cuco Martina terug in de Eredivisie

Cuco Martina is terug in de Eredivisie. De oud-speler van onder meer RKC, FC Twente, Feyenoord, Southampton en Everton heeft vandaag namelijk tot het eind van het seizoen getekend bij Go Ahead Eagles.

Martina zat al anderhalf jaar (!) zonder club, maar maakte tijdens een proefperiode voldoende indruk op coach Kees van Wonderen. “We wilden hem er graag bij hebben. Ik ken Cuco nog uit mijn tijd bij FC Twente en het is een multifunctionele verdediger. Een harde werker die op meerdere plekken uit de voeten kan”, legt de trainer uit in De Stentor.

Eredivisie- en Premier League-ervaring

Martina, captain van Curaçao, speelde het meest recent voor Everton (van 2017 tot 2020). De Goodies verhuurden hem ook nog aan achtereenvolgend Feyenoord en Championship-club Stoke City, maar bij beiden maakten de verdediger (zowel op rechts als centraal achterin inzetbaar) weinig indruk.

Van Wonderen heeft desondanks veel vertrouwen in hem en hoopt Martina dit weekend tegen Willem II al in te kunnen zetten, maar daarvoor is wel medewerking van de KNVB nodig. “Cuco moet eerst worden vrijgeven in Engeland waar hij voor het laatst onder contract stond. Het is nog even afwachten dus of alle papierwerk op tijd geregeld is”, aldus Van Wonderen tot slot.

Wint Go Ahead bij Willem II? 3.50x je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Cuco Martina (@cucomartina15)

Versterking voor GAE?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik heb zo mijn twijfels..
29+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie