Feyenoord wijst naar Europese top: “Realistisch”

Foto: Feyenoord wijst naar Europese top: “Realistisch”

Feyenoord heeft een grote metamorfose ondergaan op Varkenoord, het complex voor de eigen jeugdopleiding. De Rotterdammers hopen hiermee de top van Europa uit te dagen.

De nieuwe werkwijze moet Feyenoord richting de top duwen. “Dat klinkt inderdaad ambitieus”, zo laat hoofd jeugdopleiding Rini Coolen weten aan RTV Rijnmond. “Maar wij denken dat het realistisch is. Alle facetten zijn aanwezig om ons qua jeugd te mengen tussen de Europese topclubs. Onze ambitie is om in 2026 de helft van de selectie te laten bestaan uit zelf opgeleide spelers. We doen er alles voor om dat voor elkaar te krijgen.”

Verbeterpunt

Coolen ziet nog wel een winstpunt voor de Feyenoord-academie. Vooral de wisselwerking met 1908, waar de A-selectie traint, kan in zijn optiek beter. “Wij hebben meerdere spelers die pendelen tussen Varkenoord en 1908. Daar is nog veel winst te boeken. We kijken goed naar die jongens, welke wedstrijden hebben ze nodig? Waarom zou een 16-jarige jongen geen topwedstrijd kunnen spelen tegen Ajax en een paar dagen later 90 minuten tegen Sparta?”

“Zo laat je hen optimaal ontwikkelen. Als je het maar vooraf goed bespreekt met elkaar en de trainingsprogramma’s erop afstemt. De performance-afdeling adviseert, bespreekt en bewaakt de verzamelde data van zowel het team als het individu”, aldus Coolen.

Feyenoord landskampioen? Win zes keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Eens?

  • Ja
  • Nee
152+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie