Pedersen blij met lege Kuip: “Een voordeel”

Foto: Pedersen blij met lege Kuip: “Een voordeel”

Marcus Holmgren Pedersen hoopt na de interlandperiode het hoogste woord te hebben in de kleedkamer van Feyenoord. Met Noorwegen wil hij Nederland het WK-ticket afhandig maken door de onderlinge krachtmeting te winnen.

Noorwegen speelde zaterdag met 0-0 gelijk tegen Letland, maar Oranje vergat het ticket binnen te slepen. “Jullie gaven ons een vroeg kerstcadeau”, lacht de Feyenoorder tegenover Ziggo Sport. “Ik was teleurgesteld na ons gelijkspel tegen Letland, want we verdienden om te winnen. Toen we zagen dat Oranje met 2-0 voor stond, dachten we: dit wordt een moeilijk verhaal, maar door die twee late goals (van Montenegro, red.) hadden we toch weer hoop.”

“Natuurlijk waren we blij toen we Montenegro 2-2 zagen maken. Nu wordt het een heel interessante wedstrijd”, weet Pedersen, die van ‘een boost’ spreekt. “We waren wat down na onze wedstrijd, maar toen we dat resultaat zagen, gaf het ons meer energie. Het is ook een voordeel voor ons dat er geen supporters bij zijn. De Kuip is een heel compact stadion, je hoort de supporters heel goed, dus het is beter voor ons dat er geen fans bij zijn.”

Gullit

Voor analyticus Ruud Gullit was dat moment aanleiding om de Noorse rechtsback op scherp te zetten. “Het wordt een gelijkopgaande wedstrijd. Natuurlijk hebben jullie een grote boost gekregen, maar Nederland heeft wat recht te zetten. Ze móéten, dat weten jullie ook. Dus wees voorbereid voor een zeer goede wedstrijd”, waarschuwde de oud-international.

Noorwegen moet het stellen zonder goalgetter Erling Braut Haaland. Hoewel… “Ik probeer hem wat pilletjes te geven, zodat hij snel herstelt, dus misschien gaat hij wel spelen. We gaan het zien”, grapte Pedersen.

Wint Noorwegen? Win 800 euro met 100 euro inleg bij bet365!

Wie wint deze wedstrijd?

  • Nederland
  • Noorwegen
  • Ze spelen gelijk
221+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie