KNVB reageert furieus op kabinetsplannen: “Dit lijkt op beleidsarmoede”

Foto: KNVB reageert furieus op kabinetsplannen: “Dit lijkt op beleidsarmoede”

Het kabinet deelt vrijdagavond waarschijnlijk het nieuws dat het profvoetbal voor in ieder geval drie weken zonder publiek plaatsvindt. De KNVB vindt het onbegrijpelijk, zo deelt het in een officieel statement.

Het afgelopen seizoen moest de voetballerij het al doen met lege stadions, maar sinds dit seizoen is er weer publiek toegestaan op de tribunes. Daarvoor dienen de fans wel bij de ingang een controle te krijgen op de QR-code die mensen krijgen wanneer ze gevaccineerd zijn, corona hebben doorgemaakt of een negatieve test hebben. Door het stijgende aantal besmettingen kiest de overheid opnieuw voor voetbal achter gesloten deuren.

“Met grote ontsteltenis hebben wij kennis genomen van de mogelijk nieuwe coronamaatregelen”, laat de voetbalbond weten. “Het is meer dan frustrerend om te zien dat het kabinet kennelijk niet naar de besmettingshaarden kijkt. Die vonden namelijk niet in de stadions plaats, dat is meerdere keren aangetoond, en toch wordt er als eerste een streep gezet door het publiek bij het betaald voetbal.”

Teleurstellende beslissing

Hoewel de beslissing nog niet definitief is gemaakt, is de kans groot dat het kabinet op dit besluit terechtkomt. “Hierover wordt in elk geval nu gesproken. Dit lijkt op beleidsarmoede, men weet in Den Haag niet meer wat te doen”, aldus de KNVB. Het zou betekenen dat het duel van het Nederlands elftal met Noorwegen van aankomende dinsdag ook zonder publiek plaatsvindt.

Wint Oranje zaterdag van Montenegro? Pak 1.25 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Heeft de KNVB gelijk?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
174+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie