Xavi krijgt steun van goede vriend: “Hij heeft de ideale persoonlijkheid”

Foto: Xavi krijgt steun van goede vriend: “Hij heeft de ideale persoonlijkheid”

Barcelona stelde Xavi afgelopen week aan als nieuwe hoofdtrainer. Hoewel een flinke uitdaging op hem ligt te wachten, is Andrés Iniesta ervan overtuigd dat het goed komt.

Iniesta en Xavi speelden in het verleden jarenlang samen en kennen elkaar dan ook als geen ander. Volgens Iniesta, die het Nederlands elftal in 2010 de das om deed met de winnende treffer, is zijn vriend geknipt voor deze functie. “Xavi heeft de ideale persoonlijkheid als trainer van Barcelona. Hij kan mensen verbinden, maar heeft ook een sterke mening en weet hij wil”, zo legt hij uit aan Catalunya Radio.

Het tweetal maakte de succesjaren van Barcelona mee, waarbij het meerdere Champions League-titels en kampioenschappen op haar naam zette. Iniesta vindt daarom dat zijn landgenoot voldoende ervaring heeft om de klus te klaren. “Xavi heeft al veel dingen meegemaakt en weet daardoor precies hoe de voetballerij in elkaar zit. Ik denk dat hij Barcelona weer op de rit gaat krijgen.”

Grote uitdagingen

Direct na de interlandperiode staat Xavi een belangrijke opdracht te wachten. Zowel in het miljoenenbal als in de competitie moet Barcelona nog flink aan de bak om haar doelstellingen te behalen. Voorlopig ligt het in de Champions League op koers om de volgende ronde te bereiken, al wacht de club nog wel confrontaties met Benfica (thuis) en Bayern München (uit).

Wint Barcelona dit seizoen al de Champions League? Profiteer van een odd van 51!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat Xavi bij Barcelona slagen?

  • Ja, ik verwacht het wel
  • Nee, ik denk het niet
78+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie