Van Hanegem kraakt Van Gaal: “Niet te begrijpen!”

Foto: Van Hanegem kraakt Van Gaal: “Niet te begrijpen!”

Willem van Hanegem snapt niet waarom Louis van Gaal Devyne Rensch weer bij Oranje heeft gehaald. Dit terwijl de Ajacied meer wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie speelt dan op het hoogste niveau.

Rensch debuteerde in september bij de selectie en maakte zijn debuut tegen Turkije als invaller. De bondscoach riep hem dit keer op als vervanger van Jurriën Timber, terwijl de 18-jarige rechtsback vorige maand nog bij Jong Oranje actief was. 

“Die jongen is net begonnen, dan wordt hij geselecteerd voor het Nederlands elftal, nu speelt hij eigenlijk in Jong Ajax en nu zit hij weer bij het Nederlands elftal”, spreekt Van Hanegem zijn verbazing uit in gesprek met ESPN. “Dat is toch eigenlijk heel vreemd, of niet?”, vroeg De Kromme zich hardop af, om vervolgens met een duidelijk antwoord te komen: “Het is niet te begrijpen!”

Keepers 

Van Hanegem gaat in het interview ook in op de keeperssituatie van het Nederlands elftal. Hij vindt Justin Bijlow met afstand de beste doelman van ons land. “Anders ben je toch wel kippig, als je dat niet ziet”, zei de middenvelder van weleer, die de Feyenoorder afgelopen EK al had meegenomen. “Ik vind het ook gek, want bij Bijlow zeiden ze: ‘Die is pas net bezig. Die moet nog zoveel leren.’ En die werd niet geselecteerd. Maar een centrale verdediger van Ajax (Timber, red.) werd wel opgeroepen. Nou, die was ook net vier, vijf maanden bezig, maar die werd wel gekozen. Dus soms is het heel tegenstrijdig. Een keeper die al jaren bezig was, weliswaar af en toe geblesseerd, kon niet mee, want die moest nog zoveel leren…” 

Jasper Cillessen is terug bij Oranje, maar is dit keer wel reservedoelamn. “Ik denk niet dat die jongen het leuk vindt als Van Gaal zegt: ‘Hij is de derde keeper.’ Want Cillessen is altijd, als hij bij Oranje zat, eerste of tweede geweest. Nu moesten er zelfs twee afvallen, want Tim Krul heeft bedankt. Maar Van Gaal wil een penaltykeeper meenemen naar het WK… dan zie ik het somber in voor Cillessen.”

Scoren Nederland en Montenegro allebei donderdag? Verdien €220 bij een inzet van €100!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Onbegrijpelijk dat Rensch weer bij Oranje zit?

  • Ja
  • Nee
278+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie