Het ‘verboden woord’ valt bij Feyenoord

Foto: Het ‘verboden woord’ valt bij Feyenoord

Lang durfde men er niet eens over na te denken bij Feyenoord, aangezien de prioriteit lag bij het brengen van rust en een goede organisatie achter de schermen. Maar inmiddels zijn de Rotterdammers degenen met de minste verliespunten van de Eredivisie en valt het ‘verboden woord’ kampioenschap al in de Kuip.

“Ik moet er vooral om lachen dat Arne Slot alle logica en voorspellingen logenstraft. Ik liep hier net naar toe en ik dacht bij mezelf ook: waarom niet? Het klinkt minder belachelijk dan vijftien wedstrijden geleden”, reageert bestsellerauteur Michel van Egmond in de Dick Voor Mekaar Podcast, van Voetbal International. Presentator Wilfried de Jong sms’te in gesprek met Van Egmond al eens dat ‘Feyenoord kampioen gaat worden’. “Daar schrijft hij ‘dat het een mooi seizoen wordt, met een kampioenschap tot slot. (dit appje bewaren)’. Om mij daar later natuurlijk mee om de oren te kunnen slaan.”

Clubwatcher Martijn Krabbendam is eveneens positief gestemd. “Je ziet duidelijk patronen en hoe ze willen opbouwen. Ik vind het wel een compliment waard dat het voetballend steeds een stapje beter gaat.” Van Egmond: “Alles gaat steeds een beetje beter. Ze worden steeds een stapje fitter en hechter. Dat komt natuurlijk ook door al die overwinningen.”

Dennis te Kloese

Verder spreken de heren over Dennis te Kloese, de vermoedelijke nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. “Ik heb hem nu voor het eerst zien spreken, een keurige man”, zegt Van Egmond, die desondanks huiverig is. “Je komt toch wel heel veel citaten tegen van bestuurders die ‘je kan bij Feyenoord alleen maar functioneren als je de club kent, als je kunt ruiken waar de onraad is, als je weet hoe de lijntjes lopen en als je weet wie met wie een verleden heeft en hoe dat elkaar beïnvloedt en zo’.”

“Of is de theorie waar dat er nu eens iemand moet komen die het allemaal zakelijk bekijkt, alles achter zich laat, er schijt aan heeft en als een bulldozer alles opschudt?” Daarvoor zijn meer nieuwe gezichten nodig, weet Van Egmond. “Te Kloese heeft niet het netwerk in de stad en in de bestuurskamer om te weten hoe het precies in elkaar steekt. Hij heeft geen vertrouwensman daar, niemand die hem een beetje informeert en de vraag is of hij het daarmee overleeft. De vraag is of hij überhaupt weet waar hij aan begint, in welk wespennest hij zichzelf steekt.”

Feyenoord kampioen? 6x je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zie jij Feyenoord als serieuze titelkandidaat dit seizoen?

  • Ja
  • Nee, dat niet
406+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie