Liverpool verliest bij West Ham en raakt achterop

Liverpool is zondagavond gevloerd in de Premier League. De manschappen van manager Jürgen Klopp verloren met 3-2 bij West Ham United, dat bezig is aan een uitstekend seizoen.

Wie wint de Engelse titel? Voorspel het bij bet365 en win!

Al na vier minuten kreeg Liverpool de 1-0 om de oren. Doelman Alisson Becker claimde te zijn aangevallen in zijn vijfmetergebied, maar scheidsrechter Craig Pawson besloot daar niets mee te doen. In plaats daarvan keurde hij het eigen doelpunt van de Braziliaan goed. Overigens stond Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk ‘gewoon’ in de basis bij The Reds.

Liverpool deelde een paar speldenprikjes uit in de eerste helft. Mohamed Salah en Trent Alexander-Arnold zorgden voor gevaar, maar zij hadden hun vizier niet meteen op scherp staan. Wel zorgde dit duo voor de gelijkmaker. Salah verdiende in de 41ste minuut een vrije trap op de rand van het strafschopgebied en Alexander-Arnold schoot deze prachtig tegen de touwen: 1-1.

Tegenvaller voor Liverpool

In de tweede helft ging het alsnog mis voor Liverpool. West Ham nam in de 67ste minuut de leiding via Pablo Fornals. Van Dijk kon kort daarna een derde tegentreffer nog vermijden middels een ultieme ingreep, maar de 3-1 bleek uitstel van executie. Opnieuw ging het voor Liverpool mis bij een hoekschop en ditmaal kreeg Kurt Zouma de goal op zijn naam.

Liverpool kwam via Divock Origi nog wel terug tot 3-2. De invaller schoot knap raak, maar kon daarmee een nederlaag niet verhinderen. Liverpool blijft daardoor vierde op vier punten van koploper Chelsea. Manchester City staat tweede, waar West Ham de verrassende nummer drie is na deze overwinning op Klopp en consorten.

Scoreverloop: 1-0 (4′) Alisson Becker (eigen doelpunt), 1-1 (41′) Trent Alexander-Arnold, 2-1 (67′) Pablo Fornals, 3-1 (74′) Kurt Zouma, 3-2 (83′) Divock Origi