Groningen redt punt tegen RKC bij Robben-afscheid

Foto: Groningen redt punt tegen RKC bij Robben-afscheid

FC Groningen en RKC Waalwijk hebben zondagmiddag de punten gedeeld in de Euroborg. Bij het afscheid van Arjen Robben – voorafgaand aan de wedstrijd – stonden de bezoekers lange tijd voor, maar kwam Groningen nog terecht langszij.

Het stadion in Groningen zal al lekker vroeg vol. Voor aanvang van het duel werd er immers afscheid genomen van Robben. Het clubicoon borg deze zomer dan toch echt zijn voetbalschoenen op en werd door de Trots van het Noorden in het zonnetje gezet. Na een ereronde en staande ovatie van het publiek kon er aan de wedstrijd worden begonnen. Bij het Groningen stond de druk er duidelijk op: van de laatste tien Eredivisie-duels werd er slechts één gewonnen, waardoor de ploeg van Danny Buijs zich in de onderste regionen van de ranglijst begeeft. RKC heeft na elf wedstrijden eveneens tien punten, maar daar is de druk duidelijk minder hoog en leek de ploeg een heel stuk ontspannener te spelen.

Binnen het kwartier hadden de Brabanders de voorsprong te pakken. Bij een vlijmscherpe counter stuurde Jens Odgaard Michiel Kramer weg. De spits bleef koeltjes oog in oog met Peter Leeuwenburgh en rondde beheerst af in de verre hoek. Groningen moest al snel op jacht naar de gelijkmaker en zag pogingen van Bart van Hintum en Tomás Suslov niets opleveren. Buijs bracht in de pauze Romano Postema voor Cyril Ngonge en de thuisploeg begon energiek aan het tweede bedrijf. Een harde knal van Suslov werd gekeerd door Etienne Vaessen, die zich weer belangrijk voor zijn ploeg maakte.

RKC plooide terug en bleef loeren op momenten om uit te breken. Groningen was echter sterker maar bleek niet effectief. Dit keer waren het onder meer Michael de Leeuw en Neraysho Kasanwirjo die kansen mistten. Halverwege de tweede helft werd er over en weer flink gewisseld en kwam de ploeg van Joseph Oosting er ook weer wat gevaarlijker uit. Toch kwam Groningen nog verdiend op gelijke hoogte. Wessel Dammers kreeg de bal naar de rechterflank, waar Mohamed El Hankouri strak voorzette. De ingevallen spits Jörgen Strand Larsen stond op de juiste plaats om van dichtbij de bal in het doel te leggen. Het was zijn eerste treffer sinds de rake omhaal tijdens de eerste speelronde tegen SC Cambuur.

Kasanwirjo raakt in de slotfase nog geblesseerd, maar Buijs had al vijf wissels doorgevoerd. Al strompelend kwam de Zuid-Afrikaan terug in het veld en ging de verdediger maar in de aanval lopen. Uiteindelijk maakten beide ploegen geen aanspraak meer op de overwinning. Zo was de puntendeling een feit en blijven ze op gelijke hoogte met elkaar. 

Scoreverloop: 0-1 (14′) M. Kramer, 1-1 (85′) J. Strand Larsen

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
22+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie