‘Als je die linkerpoot van Ihattaren ziet; geweldig’

Foto: ‘Als je die linkerpoot van Ihattaren ziet; geweldig’

Misschien kunnen we Mohamed Ihattaren wel helemaal afschrijven. Hij misdroeg zich immers bij PSV en transfereerde naar Juventus, dat hem meteen uitleende aan Sampdoria. Ook in Genua misdraagt de jongeling zich echter…

Wint Sampdoria vandaag van Bologna? Pak 2.37 keer je inzet bij bet365!

In een uitgebreid interview met Voetbal International vertelt Guus Hiddink dat hij het met lede ogen aanziet: “Ja, dan jeuken mijn handen inderdaad. Met hem heb ik ook weleens gesproken in zijn eerste periode. Dat ging onder meer over zijn fysieke herstelvermogen. Aan de hand van data kan je daar iets over zeggen. Wil je talent laten renderen, dan moet in eerste instantie het fysieke fundament in orde zijn. En daarnaast natuurlijk de drive en alles wat zich in je kop afspeelt.”

“PSV heeft er alles aan gedaan, zowel op menselijk als op economisch vlak, maar er moet op een gegeven moment een respons komen”, stelt de voormalige bondscoach van het Nederlands elftal (twee ambtstermijnen). “Het draait allemaal om de balans tussen de cockpit en het lijf. Ik snap dat jonge spelers af en toe puberale zijsprongen hebben in hun kop, dat is van alle tijden. Daar moet je om kunnen lachen en mee aan de gang. Maar daar zitten wel grenzen aan.”

Door de natuur gegeven

Hiddink vindt het maar zonde… “Als je die linkerpoot ziet; geweldig. Die is door de natuur gegeven. Het is geen kunst dat te zien. Als trainer kun je hooguit wat boetseren. Maar dan moet zo’n speler wel gaan antwoorden. Nu zie je toch weer dat hij aan het zwerven is, wat de reden ook mag zijn. Zonde. Want als team moet je door.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Ben jij het met Hiddink eens?

  • Ik wel
  • Ik niet
343+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie