Vroege Twente-treffer beslist Derby van het Oosten

De Derby van het Oosten is vrijdagavond een prooi geworden voor FC Twente. Een snelle treffer in de Grolsch Veste bleek voldoende om buurman Heracles Almelo op de knieën te krijgen: 1-0.

Wedden op Eredivisie-duels? Maak een account aan bij bet365 en win!

FC Twente begon de avond met vier punten voorsprong op Heracles, dat wel een duel minder speelde. Binnen vijf minuten werd de virtuele voorsprong naar zeven punten getild. Een vrije trap van de thuisploeg viel bij de tweede paal, waar de goed meegelopen verdediger Mees Hilgers in twee instanties raak wist te tikken. Het betekende zijn eerste doelpunt op Eredivisie-niveau.

Het elftal van Ron Jans speelde sowieso een goede eerste helft. Dimitris Limlios en Ricky van Wolfswinkel kregen mogelijkheden om de marge al voor rust te verdubbelen, maar doelman Janis Blaswich hoefde niet nogmaals te vissen. Pas vlak voor rust werd Heracles eindelijk gevaarlijk, ware het niet dat Lars Unnerstall alert reageerde op de knal van Rai Vloet.

Irritaties

In de tweede helft sloeg de vlam in de pan. Dat was vooral te wijten aan een actie van Michal Sadílek. De Tsjechische middenvelder van Twente ging wild het duel met Vloet aan en had misschien wel geluk met de gele kaart. Scheidsrechter Dennis Higler gaf na het daaropvolgende opstootje eveneens geel aan Van Wolfswinkel en Heraclied Kaj Sierhuis.

Gelukkig werd er ook gewoon gevoetbald in Enschede. Zowel Limnios (Twente) als Vloet (Heracles) zorgde voor gevaar, maar vooral Daan Rots had de tweede treffer van de avond op zijn voet. De Twente-aanvaller had de pech dat Blaswich, vorige week tegen Ajax (0-0) ook al van grote waarde, met een prachtige reflex de 2-0 wist te voorkomen.

Scoreverloop: 1-0 (5′) Mees Hilgers