‘Eredivisie-top maakt zich totaal belachelijk’

Foto: ‘Eredivisie-top maakt zich totaal belachelijk’

Heracles Almelo pakte zaterdagavond een punt tegen Ajax (0-0), waar Sparta Rotterdam pas in extremis verloor van Feyenoord (0-1). Willem van Hanegem is zeer kritisch op de topclubs uit de Eredivisie.

Wint Ajax in Dortmund? Win 275 euro met een inleg van 100 euro bij bet365!

In zijn column voor het Algemeen Dagblad schrijft Van Hanegem: “Heracles deed het zaterdagavond uitstekend tegen Ajax. Als je zo’n selectie als Ajax hebt, dan is het bijna belachelijk dat je na elf wedstrijden al zeven punten kwijt bent tegen clubs als FC Twente, FC Utrecht en Heracles. In Almelo was het echt schandalig slecht wat Ajax liet zien.”

Daar voegt de oud-international aan toe: “Dat Heracles na afloop het gevoel had dat er nog meer in had gezeten, dat was natuurlijk veelzeggend. Want ze hadden nog gelijk ook. Die Fadiga had hem echt op z’n schoen, die winnende. In Dortmund staat Ajax er woensdag vast wel weer, maar in de Eredivisie lopen de Ajacieden af en toe met tegenzin rond, lijkt het wel.”

Excuses

Van Hanegem stoort zich aan de excuses van de topclubs. “Te vaak hadden we dat gejammer dat clubs punten verspelen na een Europese wedstrijd. Nu gaan al die uitvinders straks nog uitleggen dat een competitiewedstrijd voor een Europese wedstrijd óók al punten kost. Want de motivatie is er dan even niet. Nou, zoals Sparta en Heracles het deden, dat mag en de topclubs moeten daar maar een antwoord op vinden. Worden ze nog beter van ook.”

Ajax en PSV zijn nog wel de nummers één en twee van Nederland. Feyenoord staat vierde achter FC Utrecht, maar heeft een duel tegoed.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
543+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie