“Wat is er mis met die jongen? Waarom speelt hij niet hoger?”

Foto: “Wat is er mis met die jongen? Waarom speelt hij niet hoger?”

Kenneth Perez begrijpt niet waarom Mats Seuntjens ‘slechts’ voor Fortuna Sittard speelt. De Deense voetbalanalist is enthousiast over zijn kwaliteiten, maar verwacht dat het iets met zijn mentaliteit te maken heeft.

Wedden op Fortuna Sittard? Verdien via bet365 geld met je eigen voetbalkennis!

Tijdens Eredivisie op Zondag op ESPN kwam Seuntjens ter sprake. “Ik kan de vinger er niet opleggen: wat is er mis met die jongen? Waarom speelt hij niet hoger?”, reageert Perez. “Hij heeft zóveel basiskwaliteiten om op een hoger niveau te spelen. Hij is bloedsnel, hij was de snelste speler toen hij bij AZ speelde. Hij is technisch en kan best wel goals maken. Ik ken hem niet, dus hoe zijn gedrag is weet ik niet. Maar ik kan niks anders verzinnen.”

Salaris

Arnold Bruggink heeft vernomen dat Seuntjens ‘een héél goed salaris’ ontvangt in Sittard. Jan Joost van Gangelen moet lachen, maar de voetbalanalist stelt dat dit ‘serieus’ is. Perez haakt na een korte discussie hierover in: “Los van het geld, het is toch wel opvallend? Ik vind namelijk, laten we zeggen dat het dat bedrag is ongeveer, dat zijn kwaliteiten horen bij een club waar je dat ook makkelijk verdient. Dat is dan geen reden meer om te kiezen voor Fortuna.”

Perez ziet in Seuntjens ‘een aparte jongen’. “Dus er móét iets zijn, want zijn kwaliteiten zijn best bijzonder. Dat zie je niet veel, zelfs niet bij Feyenoord. Nu zeg ik niet dat hij bij Feyenoord moet gaan voetballen, maar als hij anders zou zijn qua mentaliteit…” In zijn optiek kon hij ‘easy’ mee bij AZ. “Zijn kwaliteiten horen bij een club die dat makkelijk betaalt. Bij Feyenoord verdien je ook dat bedrag, makkelijk.”

Eens?

  • Ja
  • Nee
138+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie