‘Feyenoorder beperkt schade na rampweek’

Foto: ‘Feyenoorder beperkt schade na rampweek’

Feyenoord won vanmiddag ter nauwer nood de Rotterdamse stadsderby tegen Sparta: in de blessuretijd schoot invaller Cyriel Dessers een afgeslagen corner zeer beheerst – via doelman Okoye – tegen de touwen. In het Algemeen Dagblad schrijft clubwatcher Mikos Gouka over een grote opluchting in Zuid.

Zie jij bij Union Berlin – Feyenoord een goal vallen in de eerste 10 minuten? Odd 4.33 bij bet365!

“Dessers mikte Feyenoord twee punten dichter bij Ajax, een situatie waar in en rond de Kuip voorlopig nog helemaal niemand over wil speculeren. Maar de Belg breide bovenal een goed einde aan een uiterst beroerde week van de club. Het miljoenenverlies en het opstappen van algemeen directeur Mark Koevermans als aanloop, daar had duur puntenverlies in een derby zonder twijfel naadloos tussen gepast”, weet Gouka.

“Van de situatie rond Koevermans, die na zijn vertrek de rust heeft opgezocht in het buitenland, sijpelt overigens meer en meer naar buiten. De bedreigingen aan zijn adres waren zeker niet de enige reden om de deur abrupt achter zich dicht te trekken. De relatie tussen de directeur en de raad van commissarissen was eveneens allesbehalve voortreffelijk, Koevermans voelde zich allerminst gesteund bij beleidsmatige zaken. Alles bij elkaar opgeteld vond Koevermans het beter om een punt te zetten achter zijn loopbaan bij Feyenoord.”

De redder van Feyenoord

Gouka besluit: “Vanuit zonniger oorden zal hij wel met genoegen hebben gezien dat Dessers de club redde op Het Kasteel, waar stadgenoot Sparta misschien wel een puntje verdiende maar dat voor de zoveelste keer dit seizoen niet kreeg.”

Dessers zei zelf al over zijn rol, op ESPN: “Tot nu toe scoor ik al mijn goals in extra tijd en dan krijg je al snel het etiket van supersub. Dat wil ik het liefst niet. Maar nu ben ik gewoon blij dat ik vandaag op die manier het team heb kunnen helpen. Het was niet de mooiste wedstrijd, maar voor ons belangrijke punten.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Dessers is een topaanwinst

  • Eens
  • Dat niet
83+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie