Speciaal Sparta-randje voor Slot bij Feyenoord

Foto: Speciaal Sparta-randje voor Slot bij Feyenoord

Arne Slot zit vanmiddag voor het eerst op de bank tijdens de Rotterdamse Derby. De coach van Feyenoord reist met zijn ploeg af naar Het Kasteel van stadsgenoot Sparta, de club waar Slot in zijn actieve carrière voor uitkwam. 

Denk jij dat Sparta kan stunten tegen Feyenoord? Win nu 6,5 keer je inzet terug op bet365!

De coach van Feyenoord gaat in gesprek met ESPN in op de momenten die hij nog weet tegen Feyenoord. Slot speelde als Spartaan de Rotterdamse derby: “Ik heb hem inderdaad vanuit Sparta perspectief gespeeld. Ik heb wel meer derby’s gespeeld en die zijn altijd bijzonder.”

Volgens de trainer spelen er zondagmiddag andere belangen dan alléén derbywinst. “Los dat het een derby is, is het voor ons gewoon weer heel belangrijk om de drie punten te behalen”, weet Slot. “Als je naar de ranglijst kijkt geldt dat voor Sparta ook. Dat derby gevoel leeft niet heel sterk moet ik eerlijk zeggen. Ik vind het een belangrijke wedstrijd.”

Sparta – Feyenoord

Feyenoord kreeg tegen sc Cambuur Leeuwarden twee doelpunten uit een counter tegen. Volgens Slot hoort dat erbij. “Er zullen fases zijn, zoals bij PSV-uit, waarin we anderhalve kans krijgen en vier doelpunten maken. Zo heb je ook fases in een seizoen waarin je veel kansen krijgt en die niet allemaal binnenschiet. Het gaat ook niet zo blijven dat bijna elke kans van de tegenstander gepromoveerd wordt tot een goal.”

Bang voor de counters van Sparta is de trainer van Feyenoord niet. “Zeker niet omdat wij de beste keeper van de Eredivisie hebben. Het gaat in golfbewegingen waardoor het ook nog wel anders gaat verlopen voor ons.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Wie wint de Rotterdamse derby?

  • Sparta
  • Feyenoord
  • Gelijkspel
166+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie