Telegraaf: Ajax-speler verdacht van mishandeling

Foto: Telegraaf: Ajax-speler verdacht van mishandeling

Er heerst momenteel een feeststemming bij Ajax, maar vanmiddag is er een nieuwtje naar buiten gekomen die de sfeer aardig zal drukken in Amsterdam en omstreken. Ajax-speler Zakaria Labyad wordt namelijk verdacht van de mishandeling van een aannemer.

Scoort Labyad morgen tegen Heracles? Verdien 2.25x je inzet bij bet365!

De Telegraaf brengt vanmiddag naar buiten: “Stukadoorsbedrijf H. Z. uit Haarlemmermeer en de profvoetballer beschuldigen elkaar over en weer van strafbare feiten. Labyad is inmiddels door de recherche verhoord als verdachte van mishandeling.” Het incident vond plaats in juli 2020 en ontstond doordat Labyad ontevreden was over de uitgevoerde werkzaamheden aan zijn villa in het Gooi. “Labyad was niet tevreden en weigerde een deel van de afgesproken factuur te betalen. De stukadoor bestreed dat sprake was van slecht werk en eiste het volledige bedrag. Volgens de aannemer probeerde hij meerdere keren een afspraak te maken met Labyad, maar probeerde de speler daar met smoezen onderuit te komen.”

Beide kampen doen aangifte

Volgens de stukadoor werd hij tijdens een gesprek plots verrast door de aanwezigheid van enkele familieleden van Labyad, waaronder zijn vader. “Er zouden klappen zijn gevallen en de aannemer spreekt zelfs van dreiging met een vuurwapen. Volgens Labyad is daarentegen sprake van huisvredebreuk en bedreiging door de aannemer. Bij de politie kwamen meerdere 112 meldingen binnen. Agenten die ter plaatsen kwamen kalmeerden de boel maar verrichten geen arrestaties. Zowel stukadoor Z. als de Ajax-voetballer deed later aangifte.”, weet de krant.


Labyad weigerde camerabeelden af te staan

Inmiddels worden de in beslag genomen beveiligingscamerabeelden bestudeerd. Labyad weigerde eerder nog om die vrijwillig af te staan. De advocaat van Labyad, Mariëlle van Essen, reageert in De Telegraaf: “Cliënt betreurt het dat de aannemer de media op zoekt voor een geschil dat reeds in onderzoek is bij het Openbaar Ministerie en de rechtspraak, ook wat betreft de rol van de aannemer zelf waartegen een aangifte loopt. De heer heeft hiermee kennelijk geen ander doel dan het beschadigen van de eer en goede naam van cliënt. Wij laten de inhoudelijke discussie graag waar deze hoort en dat is niet in de media maar bij het Openbaar Ministerie en de rechtspraak.”

‘Zware mishandeling’

De juridisch adviseur van het stukadoorsbedrijf, Karim Aachboun, stelt: “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt, op basis van het advies van zijn voormalige advocaat, aangifte tegen de heer Labyad en zijn vader heeft gedaan wegens onder meer zware mishandeling. Ik zal korte termijn hierover ook contact gaan leggen met Ajax. Voor het overige zie ik thans geen aanleiding om op de inhoudsloze reactie van de advocaat van de heer Labyad te reageren.” Ajax tot slot ‘is bekend met de situatie, maar wil niet reageren’, aldus een woordvoerder van de club.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Ajax moet zijn contract verscheuren

  • Eens
  • Oneens
803+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:26
6+
Schuldenlast Vitesse groter dan gedacht
21:14
43+
PSV imponeert: “Heeft zeker met Van Basten te maken”
21:02
124+
‘Arne Slot incasseert Liverpool-dreun’
20:47
19+
Ten Hag clasht met Britse media
20:35
16+
“Dubbele cijfers, dat had zomaar gekund”
20:23
230+
‘Feyenoord en Liverpool op details na rond’
20:13
31+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
290+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
263+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
134+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
572+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
65+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
224+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
204+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
255+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
37+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
70+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
231+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1585+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
57+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie