RKC kegelt Willem II hardhandig uit KNVB Beker

RKC Waalwijk heeft zich als laatste club weten te kwalificeren voor de derde ronde van de KNVB Beker. De formatie van Joseph Oosting rekende in eigen stadion verrassend simpel af met provinciegenoot Willem II: 3-0.

Wie wint de KNVB Beker? Waag een gokje via bet365 en krijg een bonus van €100!

Fred Grim verruilde RKC afgelopen zomer voor Willem II. De oefenmeester begon uitstekend in Tilburg, maar de laatste weken is de glans van het spel af. Ook op bezoek bij zijn oude club liep het niet lekker. Iliass Bel Hassani deelde al vroeg een eerste speldenprikje uit, maar na 21 minuten zorgde hij alsnog voor de openingstreffer na slordig balverlies van Leeroy Owusu.

Beslissing in tweede helft

Het lukte Willem II totaal niet om zich in de wedstrijd te knokken. Pas na bijna zeventig minuten zorgden de bezoekers voor het eerste echte gevaar, maar Mats Köhlert bleek niet in staat om doelman Issam El Maach redde vrij simpel namens RKC. De Waalwijkers stonden op dat moment al met 2-0 voor. Kort na rust had Finn Stokkers de marge verdubbeld.

RKC liep zelfs nog uit naar 3-0. In de zeventigste minuut haalde ook Saïd Bakari succesvol de trekker over. Dit leidde tot grote euforie in Waalwijk, waar zelfs kerstliederen werden aangehaald om de tegenstander uit Tilburg te plagen.

Scoreverloop: 1-0 (21′) Iliass Bel Hassani, 2-0 (49′) Finn Stokkers, 3-0 (70′) Saïd Bakari