Wegen Al-Wahda en Henk ten Cate scheiden per direct

Foto: Wegen Al-Wahda en Henk ten Cate scheiden per direct

Oefenmeester Henk ten Cate en de club Al-Wahda zijn per direct ‘in goed overleg’ uit elkaar gegaan. In het afgelopen weekend won de club uit de Verenigde Arabische Emiraten nog met 4-1, maar desondanks is de Nederlandse coach weer clubloos.

De voormalige (assistent-)trainer van onder meer Ajax, FC Barcelona en Chelsea was tussen 2018 en 2019 al eindverantwoordelijk bij Al-Wahda, maar toen gingen de beide partijen ook al uit elkaar. In de maand maart van dit kalenderjaar gingen oefenmeester en club echter een nieuwe samenwerking aan.

Al-Wahda staat momenteel zesde in de UAE Liga en won op zaterdag nog met 4-1 van Emirates Club. Die eclatante winstpartij kon Ten Cate echter niet meer redden.

De 66-jarige coach werd in de afgelopen jaren meermaals genoemd als bondscoach van het Nederlands elftal. Na het vertrek van Frank de Boer in juli was dat wéér het geval, maar toen zei Ten Cate: “Er is gewoon te veel gebeurd. Daar stap ik niet zomaar overheen. Nico-Jan Hoogma (directeur topvoetbal bij de KNVB, red.) mag me zeker een keer bellen. Niet voor de functie van bondscoach, maar om namens de KNVB eindelijk een keer excuses te maken voor de karaktermoord die de voetbalbond in 2017 op me probeerde te plegen.”

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie