Nijmegen wijst ingenieursbureau aan voor onderzoek Goffertstadion

Foto: Nijmegen wijst ingenieursbureau aan voor onderzoek Goffertstadion

Royal Haskoning DHV gaat onderzoek doen naar het ingestorte deel van het uitvak in het Goffertstadion. De gemeente Nijmegen gaat in zee met het ingenieursbedrijf dat eerder ook al het dak van het AFAS Stadion van AZ onder de loep nam.

De Gelderse stad wil na het incident bij de derby met Vitesse antwoord krijgen op drie belangrijke vragen: hoe kon het tribunedeel instorten, zijn de andere gedeeltes van het stadion wel veilig wanneer kan het stadion weer gebruikt worden en op welke wijze. Ook zal Royal Haskoning feitenonderzoek doen naar de stadioninspecties van de recente jaren.

“Het is voor ons een absolute noodzaak om de veiligheid van iedereen in het stadion te kunnen waarborgen”, aldus algemeen directeur Wilco van Schaik op de clubwebsite. “Daarbij houden we alle opties open en moeten we als club nu al met verschillende scenario’s rekening houden. Dat mag iedereen van ons verwachten.” 

31 oktober staat voor NEC het thuisduel FC Groningen op het programma. Of en waar die wedstrijd kan plaatsvinden is nog de vraag. “Zowel het spelen zonder publiek, wellicht met gedeeltelijk publiek of het uitwijken naar andere locaties passeren de revue. Vooruitkijkend gaan we in gesprek met SV NEC en het OSRN-bestuur en wachten we de uitkomst van het onderzoek af alvorens we meer informatie kunnen verstrekken.”

Worden de juiste stappen nu genomen?

  • Ja, lijkt me zeker
  • Ik twijfel…
26+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie