International Irak fileert Advocaat in afscheidsinterview

Foto: International Irak fileert Advocaat in afscheidsinterview

Justin Meram heeft zich in zijn afscheidsinterview als international van Irak keihard uitgelaten over bondscoach Dick Advocaat. De 32-jarige aanvaller van Real Salt Lake vertelt op de televisie dat hij ‘erg ongelukkig werd van spelen onder de Nederlander’.

Zo sprak Meram altijd met de bondscoaches (Hakeem Shaker, Radhi Shenaishil en Srecko Katanec over zijn rol in de ploeg, maar deed hij dat met Advocaat eigenlijk helemaal niet. “Zijn voorgangers waren tien keer beter. Hij heeft geen goed werk geleverd als bondscoach. Hij heeft één woord met me gewisseld, ‘hallo’, en vervolgens was er nooit sprake van direct contact. Advocaat is een slechte trainer die niet geschikt is om de nationale ploeg te leiden. Ik heb nog nooit zo’n trainer meegemaakt. Om eerlijk te zijn verdient deze trainer het niet om bondscoach van Irak te zijn.”

“Hij is niet bereid om zich volledig te geven voor Irak, zoals de spelers doen. Vorige bondscoaches hadden een enorme passie voor de ploeg. Advocaat is niet bereid om alles te geven voor het elftal. Deze bondscoach is zelf nooit in Irak om naar spelers te kijken. In plaats daarvan stuurt hij zijn assistenten. Is hij niet alleen vanwege zijn naam gekozen?” Meram vertelt dat hij tijdens de afgelopen drie interlands ‘eigenlijk geen idee had wat hij nou moest doen op het veld’. “En tijdens de rust van een wedstrijd schreeuwde de assistent tegen me dat ik het ene moest doen, maar de hoofdtrainer schreeuwde dat ik iets anders moest doen. Wat ís dat?”

Meram legt verder uit dat hij met andere Nederlanders wél goed samen kon werken (Frank de Boer en dienst assistenten bij Atlanta United in Amerika, 2019). “En Advocaat spreekt ook gewoon Engels, dus er zijn geen excuses. Het onacceptabele niveau van de ploeg in de afgelopen vier wedstrijden is te wijten aan de technische staf.” De 35-voudig Irakees international besluit: “Dit zeg ik met pijn in het hart: ik heb besloten om te stoppen als international. Ja, mijn besluit is definitief. Ik bedank de mensen in Irak voor hun steun en ik bedank alle trainers die me hebben geholpen op de trainingen. Ik heb Irak met trots zeven jaar vertegenwoordigd. Ik prefereerde een interlandloopbaan bij Irak boven een interlandloopbaan bij de Verenigde Staten. Misschien verandert de situatie in de toekomst, je weet het nooit, maar voor nu is mijn verhaal met de nationale ploeg van Irak voorbij.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Justin Meram (@justinmeram)

Advocaat is geen goede coach

  • Eens
  • Oneens
111+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

20:47
2+
Ten Hag clasht met Britse media
20:35
7+
“Dubbele cijfers, dat had zomaar gekund”
20:23
138+
‘Feyenoord en Liverpool op details na rond’
20:13
17+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
163+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
191+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
97+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
436+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
54+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
173+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
181+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
233+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
34+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
65+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
221+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1571+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
55+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
208+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
286+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
43+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie