‘Eredivisie-rentree lonkt voor Bas Dost’

Foto: ‘Eredivisie-rentree lonkt voor Bas Dost’

Er is een drama in de maak voor het Belgische voetbal. Onze zuiderburen komen met een nieuwe belastingregeling en duurbetaalde topsporters worden daar de dupe van. Mogelijk keert een speler als Bas Dost daardoor terug naar Nederland.

Het Algemeen Dagblad schrijft: “De grote Belgische voetbalclubs en wielrenploegen vrezen een leegloop. In de begrotingsplannen van de Belgische regering worden hoge salarissen aan banden gelegd. De sporters én de clubs zullen een hogere bijdrage voor sociale zekerheid betalen. In bijna alle Europese landen hebben topclubs een uitzonderingspositie, waardoor ze deze bijdrage niet hoeven te betalen. Zo was het ook in België.”

De Belgische regering wil dit aanpakken om tientallen miljoenen binnen te halen. “Een topverdiener met een Belgische woonplaats én een Belgische club of ploeg zal meer gaan betalen. Hoeveel extra een speler kwijt is, hangt af van de gezinssituatie. Maar mocht hij bijvoorbeeld alleenstaande zijn dan zal hij 58 à 59% van dat loon kwijt zijn aan de overheid in de vorm van belastingen en sociale zekerheid. Nu is dat nog 35 à 40%”, zo weet het AD.

Spelers moeten dus fors inleveren óf een hoger brutojaarsalaris opstrijken. Het medium concludeert: “Noa Lang, Ruud Vormer en andere Nederlanders bij grote Belgische clubs worden getroffen daar deze regeling. Zij wonen in België en de club is in Belgische handen. De kans dat de sterren van de Belgische clubs weer in Nederland gaan voetballen is aanwezig.”

Zie je dat gebeuren?

  • Ja
  • Nee
1779+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie