“Ik wilde me té graag aan Nederland laten zien”

Foto: “Ik wilde me té graag aan Nederland laten zien”

Afgelopen zomer streek Joshua Zirkzee van Bayern München op huurbasis bij RSC Anderlecht neer. Volgens coach Vincent Kompany was dat een enorme stunt, want hij ‘vindt de spits eigenlijk te goed voor de Belgische competitie’.

“Dat hoorde ik eigenlijk vorige week pas. Maar als dat uit zijn mond komt, is het natuurlijk een enorm compliment. Je hebt voor elke trainer respect, maar voor iemand met zo’n staat van dienst net een beetje meer. Ik ben het overigens niet met hem eens dat ik te goed ben voor het Belgische voetbal. Ik denk dat niemand hier te goed is voor deze competitie”, vertelt Zirkzee aan Voetbal International.

Bij Anderlecht kende Zirkzee een goede start, maar vlak na de Conference League-play offs tegen Vitesse (gewonnen door de Arnhemmers) viel het Feyenoord-jeugdexponent buiten de basis van de paarshemden. “Ik ervoer druk”, erkent Zirkzee over het tweeluik met Vitesse. “Ik wilde me té graag aan Nederland laten zien. Daar was ik in mijn kop te veel mee bezig.”

Inmiddels is Zirkzee weer basisspeler bij Anderlecht. Zijn droom om terug te keren en uiteindelijk te slagen bij Bayern München heeft hij nog niet opgegeven. “Dat zou wel het mooiste zijn. Het hoofdstuk Bayern München is nog niet gesloten. Maar op dit moment ben ik daar niet mee bezig. De focus ligt nu op Jong Oranje en Anderlecht. Er valt nog heel veel te winnen.”

Is Zirkzee in potentie eerste spits van het ‘grote’ Oranje?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
129+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie