TRANSFERUURTJE: Ajax trekt portemonnee, Feyenoord-stunt

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax trekt portemonnee, Feyenoord-stunt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Feyenoord was in de voorbije zomer ontzettend dicht bij een stuntdeal: alleen de handtekening van Amad Diallo van Manchester United ontbrak nog. Het ‘supertalent’ raakte echter geblesseerd op de training, waardoor er alsnog een streep gezet werd door zijn transfer naar De Kuip. De Rotterdammers sloegen vervolgens toe bij Arsenal en haalden Reiss Nelson op huurbasis naar de Eredivisie, maar eigenlijk was technisch directeur Frank Arnesen van plan om beide jonge vleugelspitsen op te pikken. Mogelijk krijgt hij een herkansing in de winterstop. Diallo nadert volgens Fabrizio Romano namelijk volledige fitheid en kan deze maand al weer aansluiten bij de groepstraining van United. Valt hij vervolgens niet terug, dan behoort een tijdelijk vertrek bij de Red Devils alleszins tot de mogelijkheden… En het is niet onwaarschijnlijk dat Arnesen weer aan de telefoon zal hangen.

Oefenmeester Erik ten Hag van Ajax heeft een brede selectie tot zijn beschikking, maar je kunt toch wel stellen dat de Amsterdammers een keepersprobleem hebben. Daar moet in de aankomende winterstop verandering in komen. Het is een publiek geheim dat het scoutingapparaat van de regerend landskampioen van de Eredivisie Altay Bayindir van Fenerbahçe een paar keer uitgelicht heeft, en volgens het medium Tribün Dergi is directeur voetbalzaken Marc Overmars overtuigd geraakt van de kwaliteiten van de Turkse doelman. De voormalige linksbuiten van onder meer Arsenal en FC Barcelona zou van plan zijn om in januari de portemonnee te trekken voor de keeper, en dat is ook wel nodig, want volgens de Turkse media vraagt Fener liefst 20 miljoen euro voor zijn speler.

Buitenland:

Paris Saint-Germain en Real Madrid kunnen elkaar op dit moment niet luchten of zien, en dat heeft allemaal met Kylian Mbappé te maken. De Koninklijke bracht in de afgelopen zomer tot drie keer toe een bod uit (maximaal 200 miljoen euro) op zijn doelwit, maar werd met een kluitje in het riet gestuurd. De Parijzenaars zeiden keer op keer ‘nee’ en sindsdien zijn de verhoudingen tussen de beide grootmachten behoorlijk bekoeld. Nu is men in het Parc des Princes zelfs van mening dat Real Madrid gestraft moet worden wegens illegale praktijken; Mbappé zou namelijk al veel eerder benaderd zijn. Technisch directeur Leonardo beschuldigt de Madrilenen van het praten met een speler met een langlopend contract, zónder toestemming van de eigenaar (PSG in dezen).La Gazzetta dello Sport citeert de Braziliaanse beleidsbepaler: “Ze ontkennen het misschien, maar ik weet gewoon zeker dat Real al veel langer bezig is met Kylian. Ze willen hem koste wat kost transfervrij vastleggen in de zomer van 2022, maar daar leggen wij ons niet bij neer.”

Na een hele hoop negatieve resultaten leek het een kwestie van tijd totdat oefenmeester Ronald Koeman ontslagen zou worden door FC Barcelona, maar opvallend genoeg stak voorzitter Joan Laporta de Zaandammer opeens een hart onder de riem. En Rafael Yuste, de vicevoorzitter van de Catalaanse grootmacht, onthult nu zelfs dat een congé helemaal geen item was in het Camp Nou-stadion. In een interview met El Mundo Deportivo vertelt hij: “Er is nooit overwogen om de trainer te ontslaan, integendeel. We wilden hem vertrouwen geven.”Erling Haaland speelt in het hier en nu de sterren van de hemel bij Borussia Dortmund, maar voor hetzelfde geld had hij onder contract gestaan bij Juventus. De Oude Dame kon de Noorse Golden Boy in het verleden namelijk goedkoop op de kop tikken. Gianluigi Marotta is de algemeen directeur van Internazionale, maar bekleedde die functie tussen 2010 en 2018 in Turijn. Hij wordt geciteerd door La Gazzetta dello Sport: “Ik heb van veel dingen spijt, maar zeker van het niet aantrekken van Haaland. We konden hem destijds voor 2 à 3 miljoen euro overnemen van Molde. In zulke gevallen moet je eigenlijk boven je budget gaan wanneer je te horen krijgt dat hij een talent is dat gecontracteerd moet worden.”

Moet Feyenoord Diallo oppikken?

  • Ja!
  • Nee
104+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:14
1+
PSV imponeert: “Heeft zeker met Van Basten te maken”
21:02
62+
‘Arne Slot incasseert Liverpool-dreun’
20:47
11+
Ten Hag clasht met Britse media
20:35
11+
“Dubbele cijfers, dat had zomaar gekund”
20:23
201+
‘Feyenoord en Liverpool op details na rond’
20:13
23+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
233+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
226+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
119+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
516+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
61+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
203+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
189+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
238+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
37+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
68+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
227+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1578+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
57+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
220+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie