Deze Nederlanders kunnen niet ontbreken in jouw FIFA 22 Ultimate Team

Foto: Deze Nederlanders kunnen niet ontbreken in jouw FIFA 22 Ultimate Team

FIFA 22 staat voor de deur en dat betekent dat de rekenmachines weer uit de kast worden getrokken. Iedereen is alweer druk bezig met het uitdenken van het perfecte FIFA 22 Ultimate Team. Wij zetten alvast de Nederlandse spelers voor je op een rijtje die in je team niet mogen ontbreken. 

Als het op Nederlanders aankomt die niet mogen ontbreken in je FIFA 22 kijken we naar verschillende aspecten. De individuele kwaliteiten en ratings van de spelers zijn belangrijk, maar ook hoe ze onderdeel vormen van een groter team. Om die reden valt Georginio Wijnaldum al vroegtijdig af. In Frankrijk zitten wel een aantal fantastische spelers, maar helaas is de Franse competitie over het algemeen niet de beste speeltuin om spelers in op te pikken. 

Virgil van Dijk (89) 

We trappen deze lijst uiteraard af met de centrale verdediger die in vrijwel iedere basis aan de aftrap hoort te staan. Natuurlijk betreft het Virgil van Dijk, de aanvoerder van het Nederlands elftal. De verdediger van Liverpool heeft met een 89 de hoogste score van alle Nederlanders op zijn naam staan, wat natuurlijk wegens zijn vaardigheden als verdediger meer dan terecht is. 

Wat deze Nederlander alleen naar een hoger niveau tilt is het feit dat Van Dijk ook nog eens in de Engelse competitie speelt. Voor FUT is dit voor veel fanaten de competitie waarom een team wordt gebouwd wegens de grote kwaliteit van spelers die te vinden is. Met Virgil van Dijk heb je dan ook direct een goede basis staan, al kost zijn kaartje waarschijnlijk wel een flinke kluif. 

Dat moet je alleen maar voor lief nemen, want via Virgil van Dijk kun je in de Engelse competitie connecties maken met andere spelers, terwijl je ook de Nederlandse selectie lekker in je team kunt gebruiken als je goede connecties maakt. Daarbij is Virgil van Dijk een dijk van een verdediger die je goed kunt gebruiken om flink wat aanvallen af te slaan. 

Stefan de Vrij (85) 

Wie het heeft over de Nederlandse verdediging heeft het afgelopen seizoen natuurlijk over Stefan de Vrij. De ex-Feyenoorder die nu in Italië speelt stond steevast in de basis bij het Nederlands elftal sinds het uitvallen van Van Dijk door blessureleed. Dat De Vrij gekroond werd tot beste verdediger van Italië is dan ook aan te zien aan zijn 85 rating. 

Toch zijn de individuele aspecten van De Vrij iets minder, op het belangrijkste puntje na natuurlijk. Qua verdedigend werk scoort de speler van Internazionale namelijk een 87, waardoor je direct weet dat De Vrij niet zomaar voorbij te spelen is in FIFA 22. Wat de aanvaller alleen echt een troefkaart geeft is dat hij in combinatie met de andere Nederlandse spelers ideaal functioneert en een perfecte basis voor de rest van je team creëert, al helemaal als je 5-3-2 speelt. 

Matthijs de Ligt (85) 

Wie het over verdedigers heeft die in FIFA 22 Ultimate Team bij iedereen op het verlanglijstje horen te staan, kan Matthijs de Ligt uiteraard niet links laten liggen. Al helemaal niet als je De Ligt in combinatie met Van Dijk zou gebruiken. Dan heb je de centrale verdediging immers compleet, terwijl je vervolgens zowel in de Engelse als Italiaanse vijver kunt vissen voor het middenveld. 

Toch is het ook de klasse van De Ligt die ervoor zorgt dat hij in trek is. Met een 85 rating doet de jonge Juventus-speler het goed en wat direct opvalt is hoe De Ligt qua fysieke gesteldheid uitblinkt. Duels win je met De Ligt dan ook gemakkelijk en dat is precies wat je in een goede verdediging nodig hebt. 

Frenkie de Jong (87) 

Van de ene ex-Ajacied schakelen we door naar de andere. Uiteraard doelen we dan op wonderkind Frenkie de Jong. De middenvelder van FC Barcelona kent dan wel een moeilijke start bij de Spaanse grootmacht (die van zijn voetstuk is gevallen), maar in FIFA 22 doet de spelers het nog fantastisch. Sterker nog, De Jong heeft de op één na beste FUT rating van Nederland. 

Met die rating mag je ook hele goede cijfers verwachten en die zijn er dan ook, want een pacing van 81 is al niet mis, maar het dribbelen is pas echt waar De Jong uitblinkt met een 88. Ook de passing is zeer goed bij Frenkie de Jong, terwijl de jonge Nederlander ook nog eens goed aansluit bij de bovengenoemde verdedigers. Met Frenkie de Jong in je team heb je immers direct de hele Spaanse competitie die je goed kunt aansluiten om de moraal van je FIFA 22 Ultimate Team op te krikken. 

Memphis Depay (85) 

We sluiten natuurlijk af bij de aanvallers en dan is er slechts één Nederlander die je in dit lijstje verwacht. Uiteraard is het Memphis Depay die met een 85 rating zeker bij de top van de Nederlandse spelers hoort. Wat hem helemaal aantrekkelijk maakt is dat hij ook bij FC Barcelona speelt, waardoor hij in combinatie met Frenkie de Jong een perfecte moraal heeft. 

De vaardigheden van Depay zijn daarbij ook nog eens keurig, want op vrijwel ieder vlak scoort Memphis boven de 80. Voor een aanvaller zijn de pace, schotkracht en dribbel enorm belangrijk natuurlijk en die zijn bij de spits dan ook allemaal nabij de 85. Tel daarbij ook nog eens de geweldige passing bij op en je hebt met Depay een aanvaller die bij iedere Ultimate Team-coach op het verlanglijstje moet staan.  

Welke Nederlander mag in jouw FIFA 22 Ultimate Team niet ontbreken?

  • Virgil van Dijk (89)
  • Stefan de Vrij (85)
  • Matthijs de Ligt (85)
  • Frenkie de Jong (87)
  • Memphis Depay (85)
  • Anders
95+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:16
11+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
51+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
89+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
16+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
65+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
37+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
76+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
43+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
162+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
3995+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
205+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
270+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
195+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
59+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
222+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
161+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
12:44
459+
Kroes reageert op Ajax-interesse Potter
12:33
231+
Jaap Stam over einde bij Ajax: “Ik was er helemaal klaar mee”
12:29
66+
“Speelstijl van Slot is precies wat ze graag zien op Anfield”
12:12
577+
‘Barcelona-exit voor Frenkie de Jong’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie