TRANSFERUURTJE: ‘Götze-geheim’, Ten Hag op lijstje

Foto: TRANSFERUURTJE: ‘Götze-geheim’, Ten Hag op lijstje

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Nederland:

Mario Götze kon deze zomer naar mooie clubs transfereren, maar besloot zijn handtekening te zetten onder een contractverlenging bij PSV. De middenvelder ‘prefereerde’ de Eredivisie en Europa League boven grote internationale competities en de Champions League. Valentijn Driessen reageert in zijn column in De Telegraaf: “Götze werd vanwege die keus neergezet als ambitieloos. Wie zegt anders op 29-jarige leeftijd ’nee’ tegen de Champions League, Bundesliga, Primera Division of Premier League en kiest voor de veiligheid en geborgenheid van de Eredivisie? Toch een paar niveautjes minder? De typering ‘ambitieloos’ komt voort uit het verdoezelen van het ware verhaal. Niemand laat of durft het achterste van zijn tong te laten zien.” 

“Vertel liever dat de stap hogerop van PSV naar de absolute internationale top niet meer besteed is aan de Duitse superster in plaats van verstoppertje te spelen”, vervolgt de journalist. “Niet vanwege zijn technische en tactische voetbalkwaliteiten, want die staan buiten elke discussie. Door een langdurige hardnekkige stofwisselingsziekte heeft Götze een behoorlijk jasje uitgedaan. Fysiek zal hij nooit meer het niveau halen van voor zijn ziekte, maar het inmiddels bereikte fitheidsniveau is voldoende om van grote betekenis te zijn voor PSV.”

Buitenland:

Dat oefenmeester Ronald Koeman op de wipstoel zit bij FC Barcelona lijdt geen twijfel, maar zijn eventuele vervanger mag natuurlijk niet al te veel kosten. Volgens het Catalaanse medium ARA heeft voorzitter Joan Laporta vier namen op zijn shortlist staan. En dan wel die van Erik ten Hag van Ajax, die van Xavi Hernández van Al-Sadd, die van Roberto Martínez van het Belgische nationale team én die van Albert Capellas. De laatstgenoemde optie is het goedkoopst, omdat Capellas momenteel al werkzaam is bij Barça. Hij is vermoedelijk de ‘noodoplossing’.

 

Het nieuws dat Donny van de Beek komende winter alsnog weg zou mogen bij Manchester United heeft interesse van Internazionale opgewekt. Volgens Calciomercato zijn er al onderhandelingen met de Italianen gaande. De club van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij zou Van de Beek in januari willen huren met optie tot koop voor 30 miljoen euro. Een jaar geleden waagde Inter ook al eens een poging voor de oud-Ajacied, maar toen mocht hij nog niet weg.

Ten Hag naar Barça?

  • Ik geloof erin
  • Ik geloof er niet in
193+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie