Remise tussen Utrecht en RKC na knotsgek gestaakt duel

FC Utrecht en RKC Waalwijk hebben vanavond na een knotsgek duel de punten gedeeld. In De Galgenwaard werd het duel tussendoor nog tijdelijk gestaakt door misdragingen van het thuispubliek. Uiteindelijk scoorden beide ploegen twee keer, al leken de Utrechters in de slotfase alsnog te winnen.

Utrecht wilde iets rechtzetten na de zeperd op bezoek bij Twente. RKC begon het seizoen nog spectaculair met een zege op AZ, maar haalde in de laatste drie wedstrijden nog maar één punt. Het begin was voor de thuisclub: Simon Gustafson kreeg in het strafschopgebied veel ruimte en kon doeltreffend uithalen: 1-0. Daarna kwam er een chaotische fase in het duel. Willem Janssen bracht Richard van der Venne naar de grond, waarna de bal op de stip ging. Nemer Jens Odgaard werd flink uit zijn concentratie gehaald, doordat Utrecht-fans onder meer een aansteker en bier richting het veld gooide. Na een aantal minuten kon de Deen daadwerkelijk aanleggen, maar keerde doelman Maarten Paes zijn zwakke inzet.

Na twintig minuten maakte Odgaard zijn misser goed, door na voorbereidend werk van Vurnon Anita te scoren. Ondanks meerdere waarschuwingen bleven de supporters voorwerpen op het veld gooien, waarna scheidsrechter Richard Martens besloot tijdelijk te staken. Na een pauze van een goede twintig minuten werd het treffen hervat. De Domstedelingen mistten een aantal kansen, waarna RKC vlak voor rust toesloeg uit een counter. Het was Alexander Büttner die de productie verzorgde.

René Hake besloot in de rust in te grijpen door Mark van der Maarel en Mimoun Mahi te brengen voor Willem Janssen en Adam Maher. Na zeven minuten kreeg Utrecht een strafschop, nadat Ahmed Touba Anastasios Douvikas onreglementair vloerde. Omdat Gustafson al vroeg was gewisseld voor Sander van de Streek, besloot de Griek zelf aan te leggen en maakte er 2-2 van. In de slotfase waren er weinig grote mogelijkheden meer om een winnaar te bepalen. In de allerlaatste minuut kreeg het chaotische duel nog een passend staartje. Na de kluts schoot verdediger Mike van der Hoorn de winnende goal tegen de touwen. De supporters gingen los, maar de VAR gaf aan dat Adrián Dalmau eerder hands had gemaakt. Martens besloot zelf ook nog te kijken en ging mee met die beslissing, waardoor de arbiter zich nog een stuk minder geliefd maakte in de Domstad.

Scoreverloop: (4′) Gustafson 1-0 (20′) Odgaard 1-1 (45′) Büttner 1-2 (52′) Douvikas (pen.) 2-2