TRANSFERUURTJE: Koeman-opvolger, Ajax positief

Foto: TRANSFERUURTJE: Koeman-opvolger, Ajax positief

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het is zeer de vraag of Ronald Koeman volgend seizoen nog voor de groep staat bij FC Barcelona. Hij beschikt namelijk over een aflopend contract in het Camp Nou-stadion en voorzitter Joan Laporta wil vermoedelijk zijn eigen trainer aanstellen. Volgens de Spaanse media heeft hij maar twee kandidaten op zijn verlanglijstje staan: Erik ten Hag van Ajax en Xavi Hernández van Al-Sadd. In dezen is opmerkelijk dat Barça óók aan directeur voetbalzaken Marc Overmars van de Amsterdammers wordt gelinkt, mogelijk denkt Laporta dus dat het ‘twee halen, één betalen’ is in de Johan Cruijff ArenA. Eergisteren zei Koeman nog tegen de NOS over een eventueel langer verblijf in Catalonië: “Ik sta ervoor open om te blijven. Ik heb het puur naar mijn zin. Dankzij mij heeft deze club toekomst.”

Oefenmeester Erik ten Hag gaat ervan uit dat Noussair Mazraoui binnenkort zijn aflopende contract in de Johan Cruijff ArenA gaat verlengen. De Marokkaanse rechtsback heeft zich aangesloten bij de spelersstal van zaakwaarnemer Mino Raiola… In gesprek met De Telegraaf reageert Ten Hag: “Noussair heeft zelf aangegeven dat hij zijn contract wil verlengen en ik ga uit van het goede van de mens.” Raiola behartigt de belangen van Justin Kluivert en Brian Brobbey, die beiden niet bij wilden tekenen in Amsterdam… “Uiteindelijk is het de speler zelf die beslist of hij bijtekent.”

Buitenland:

Het jonge talent Jude Bellingham van Borussia Dortmund heeft behoorlijk veel vrijers en vooral de Premier League lonkt voor de controleur, die onderdeel uitmaakte van het Engelse nationale team op het afgelopen Europees kampioenschap. Voetbal International schrijft op dinsdagochtend over de transferactiviteit rond Bellingham: “De pas achttienjarige Jude Bellingham maakt op jonge leeftijd al grote indruk bij Borussia Dortmund, in de Champions League tegenstander van Ajax. En dat levert het Engelse talent de nodige interesse op. Volgens BILD willen Chelsea, Manchester City en Liverpool hem oppikken bij BVB.” Willen de Blues, de Reds dan wel de Citizens écht zakendoen, dan moet er een megabedrag aan te pas komen: “Daar zou volgens het Duitse medium dan wel een bedrag van minimaal 100 miljoen euro voor nodig zijn. Bellingham kan na Erling Haaland dan de tweede klapper worden voor de Duitse club, die eerder al Jadon Sancho voor een flink bedrag verkocht aan Manchester United.”

Real Madrid bracht in de afgelopen transferperiode meerdere biedingen uit op Kylian Mbappé, maar Paris Saint-Germain zei keer op keer ‘nee’. Het is de vraag hoelang de Parijzenaars dat vol kunnen houden, want de spits beschikt over een aflopend contract in het Parc des Princes. Volgens Javier Tebas, de voorzitter van La Liga, hoeven we ons in ieder geval geen zorgen te maken om de financiële situatie van De Koninklijke. Hij stelt namelijk dat Real over voldoende geld beschikt om Mbappé én Erling Haaland (Borussia Dortmund) op te pikken. “Real Madrid heeft voor 200 miljoen euro (inclusief afgelopen seizoen, red.) aan spelers verkocht”, zegt Tebas in een interview met het dagblad Sport. “Sommigen willen meer geld om zo meer Porsches en Ferrari’s en betere huizen te kopen, in plaats van het op een ethische manier te verdelen onder alle spelers in het voetbal. Ze beschikken dus over het geld om zowel Haaland als Mbappé binnen te halen. Real heeft geen verlies geleden en ze hebben goede zaken gedaan met uitgaande transfers.”

Gaat Mazraoui bijtekenen?

  • Ja
  • Nou…
80+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:02
7+
‘Arne Slot incasseert Liverpool-dreun’
20:47
7+
Ten Hag clasht met Britse media
20:35
9+
“Dubbele cijfers, dat had zomaar gekund”
20:23
177+
‘Feyenoord en Liverpool op details na rond’
20:13
21+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
205+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
210+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
110+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
476+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
60+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
190+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
186+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
235+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
36+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
66+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
223+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1573+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
57+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
214+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
288+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie