Twente woedend op misdragende Utrechters: “Passende maatregelen”

Foto: Twente woedend op misdragende Utrechters: “Passende maatregelen”

Een gedeelte van de FC Utrecht-supporters dat meereisde naar de Grolsch Veste voor het duel met FC Twente, heeft zich misdragen. Volgens een statement van de thuisclub gooiden ze vanuit het uitvak ‘bier en andere rotzooi’ naar de thuisfans in de vakken 123 en 124. De Tukkers maken duidelijk maatregelen te nemen tegen de Domstedelingen.

Twente kreeg na rust de eerste meldingen over spullen die door de uitsupporters naar het vak eronder werd gegooid. Utrecht, dat eigen veiligheidspersoneel op de been had, werd ingelicht maar tot verandering van de situatie leidde het niet. “Daarom is er in de zestigste minuut voor gekozen om de kiosk in het bezoekersvak te sluiten, terwijl deze normaal tot iets na afloop van de wedstrijd geopend is. Door de kiosk vroegtijdig te sluiten was het voor supporters van FC Utrecht niet meer mogelijk eten en drinken te halen en daarmee te gooien”, staat er in een statement van Twente.

“Dit kon echter niet voorkomen dat er alsnog spullen naar beneden werden gegooid. Onacceptabel en verschrikkelijk vervelend voor de supporters van de betreffende vakken”, vervolgt men. “Op basis van de bijzonderheden wordt er besloten onder welke omstandigheden de bezoekende club een volgende keer naar De Grolsch Veste mag komen. Het moge duidelijk zijn dat FC Twente passende maatregelen gaat nemen tegen FC Utrecht. Ook worden de camerabeelden zo snel mogelijk met FC Utrecht gedeeld, zodat zij achteraf de daders kunnen identificeren en straffen.”

Kwalijke zaak voor Utrecht?

  • Vind ik wel
  • Valt mee
174+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie