Zeegelaar schat kansen Ajax tegen Sporting in

Foto: Zeegelaar schat kansen Ajax tegen Sporting in

Marvin Zeegelaar kwam als speler uit voor zowel Ajax als Sporting CP. Hij vond de Champions League-loting, en daarmee het onderlinge treffen van komende midweek, dan ook erg leuk.

“Het zijn clubs die spelers opleidingen en ze daarna verkopen. Daar staat Ajax bekend om, maar Sporting ook. Het zijn clubs met hetzelfde soort DNA, dezelfde visie”, vertelt Zeegelaar aan Ajax Showtime. De linksback weet dat Ajax de laatste jaren aardig leeggeroofd is. “Maar dat hebben ze weer aangevuld met andere goede spelers.”

“Zo ben ik onder de indruk van die snelle buitenspeler, Antony. Ajax heeft nu kwaliteit met spelers als Blind, Tadic, Klaassen en Timber. Het is de kracht van Ajax, de kracht van de jeugdopleiding. En ook de kracht van de scouting in Zuid-Amerika met spelers als Neres, Martínez, Tagliafico en Álvarez. Ik denk dat het een goede mix is wat ze bij Ajax doen.”

Samen met Borussia Dortmund en Besiktas vormen Ajax en Sporting een spannende CL-poule, vindt ook Zeegelaar. “Met Sporting heb ik nog tegen Dortmund gespeeld. Ajax, Sporting en Dortmund zijn clubs die jonge spelers de kans geven en ze laten klaarstomen voor het grote werk. Dat is mooi om te zien. Besiktas doet het anders. Zij hebben ook goede spelers, maar ze focussen zich meer op gearriveerde spelers. Ik denk dat Ajax zeker kans heeft om door te gaan, al ligt het qua niveau wel dichtbij elkaar.”

Welke ploeg acht jij op papier sterker?

  • Ajax
  • Sporting CP
363+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie