Van Gaal spreekt zich uit over Eredivisie-top

Foto: Van Gaal spreekt zich uit over Eredivisie-top

Louis van Gaal kijkt met gemengde gevoelens naar het Nederlandse voetbal. De bondscoach van Oranje is content met de prestaties van de clubs in Europa, maar ziet ook een toenemend aantal buitenlanders in de teams.

“Het is zorgwekkend in relatie tot het Nederlandse voetbal”, stelt Van Gaal over het aantal buitenlanders in de Eredivisie-team. “Je hoopt altijd dat de Nederlandse spelers het Champions-niveau aankunnen. Dat hoop je. Maar de scouts en de trainers bepalen dat dit niet zo is, anders zouden ze wel opgesteld worden. Het hangt ook van het opleidingsniveau af, en of je heel veel verkoopt in één keer. Dat zie je nu bij AZ gebeuren.”

Van Gaal stelt dat het Nederlandse voetbal ‘een goede fase’ doormaakt. “We zijn door, alleen AZ niet, maar AZ heeft ook een grote metamorfose doorstaan. Ik kon die wedstrijd niet zien, omdat ik niet wist waar ik ze kon volgen. Ik heb het nog aan een scout van Manchester United gevraagd, maar ik kon het niet vinden.”

Van Gaal vervolgt: “PSV had ook kunnen doorgaan naar de Champions League. Portugese tegenstanders zijn in principe heel moeilijke tegenstanders; daarom verbaas ik me er ook over dat de media het een gemakkelijk groepje vindt voor Ajax. Dat zie ik niet zo. Het is heel jammer dat PSV niet door is, maar het had ook andersom kunnen zijn. Aan de andere kant: je speelt heel lang met elf tegen tien. Dan mag je beter verwachten.”

Deel je zijn zorgen?

  • Ja
  • Nee
230+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie