Real Madrid loopt averij op in spektakelstuk

Real Madrid heeft zondagavond al averij opgelopen in de Spaanse competitie. In de tweede speelronde wist ‘De Koninklijke’ zich niet te ontdoen van Levante: 3-3.

Coach Carlo Ancelotti zag Real Madrid nog uitstekend uit de startblokken schieten. In Valencia zorgde Gareth Bale al na vijf minuten spelen voor een voorsprong door raak te schieten na een bekeken voorzet van Karim Benzema. Beide hoofdrolspelers zorgden in de eerste helft voor meer gevaar, maar een verdubbeling van de marge zat er niet in. Real ondervond voor rust weinig hinder van Levante, maar in de tweede helft kantelde het spelbeeld volledig. In de eerste minuut na de pauze viel de gelijkmaker al. Marti Roger wist doelman Thibaut Courtois te passeren. Ruim tien minuten later viel ook de 2-1 dankzij José Campaña, die een voorzet heerlijk afwerkte door de bal in de kruising te plaatsen.

Ruim een kwartier voor tijd repareerde Real Madrid een deel van de schade. Vinícius Júnior zette een versnelling en schoot vervolgens de 2-2 tegen de touwen. Op dat moment was er nog genoeg tijd voor een winnende treffer, maar de Spaanse topclub kreeg het niet voor elkaar om de ommekeer volledig te maken. De treffer viel zelfs aan de andere kant via Rober Pier, die dankzij David Alaba een niet te missen kans kreeg. Real ontsnapte zelfs nog aan de vierde treffer met hulp van de paal. Sterker nog: de Madrilenen toonden wéér veerkracht door via opnieuw Vinícius op 3-3 te komen.

De slotfase werd nóg spannender. Doelman Aitor Fernández maakte een Real-aanval onschadelijk, maar deed dat wel door zijn handen ver buiten het eigen strafschopgebied te gebruiken. Levante had op dat moment reeds vijf keer gewisseld en dus moest er een veldspeler op goal bij Levante (Ruben Vezo), maar Levante hield stand met tien man.

Atlético Madrid nog foutloos

Atlético Madrid heeft na twee competitierondes in Spanje nog geen punten gemorst. De regerend landskampioen won net als vorige week met een minimaal verschil, ditmaal ten koste van Elche (1-0). Ángel Correa profiteerde na 39 minuten dankbaar van een blunder van doelman Kiko Casilla. In het Wanda Metropolitano maakte Luis Suárez na ruim een uur spelen zijn rentree.