‘Wenger wilde bondscoach van Nederland worden’

Foto: ‘Wenger wilde bondscoach van Nederland worden’

De KNVB-leiding was het deze zomer snel eens: Louis van Gaal moest de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal worden. Ruud Gullit is echter van mening dat er te snel is gehandeld.

“De mensen zijn er echt wel. Ik heb met Arsène Wenger gesproken. Die had het echt wel willen doen”, stelt Gullit in Rondo. Presentator Wytse van der Goot wilde weten of dat echt waar is. “Ja, natuurlijk. Maar daar zijn ze niet op gekomen. We hadden een onderonsje en hij had het echt willen doen, maar ze komen er niet op. (…) Eerst waren ze alleen bij Frank de Boer en nu waren ze alleen bij Van Gaal. Weer zo kortzichtig. Dat wil niet zeggen dat Wenger het had moeten zijn, maar je had er wel mee kunnen praten.”

Ronald Waterreus stelt dat de beste kandidaat bondscoach moet worden. “Als je Van Gaal nu de beste optie vindt vindt, vind ik het heel raar dat je hem anderhalf jaar geleden niet genomen hebt. Ik denk dat een heel hoop trainers in Nederland zich nu best wel gekrenkt voelen. En eigenlijk is dat ook wel terecht. Van Gaal zegt eigenlijk: ik ben de beste trainer en de enige die het Nederlands elftal nog aan de praat kan krijgen.”

Daar voegt de oud-doelman aan toe: “Ze hoeven toch niet vrij te zijn? Het is toch absoluut een eer om de nationale ploeg van je land te trainen? Dat is toch de hoogst mogelijke job die je kunt krijgen? Ik snap dat het in sommige carrières niet past in de planning. Maar de KNVB kan toch bij iedereen aankloppen en vragen of ze interesse hebben in de vacature van bondscoach? Het kan toch niet zo zijn dat iemand altijd vrij moet zijn? Stel dat Peter Bosz heel graag wil, dan ga je toch naar Olympique Lyon en vraag je hoeveel het kost?”

Had de KNVB Wenger moeten kiezen?

  • Ja
  • Nee
273+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie